Nieuw plan voor poppodium in Rotterdam

Door Soph163 op 13 februari 2013 - 14:09 Na het stranden van het idee om een poppodium te vestigingen in het oude postkantoor van Rotterdam is er een nieuw idee ter wereld gebracht. Het idee is om drie zalen op de eerste verdieping van de bioscoop Cinerama te verbouwen tot een middelgrote concertzaal voor 800 bezoekers. Momenteel wordt de mogelijkheid om het plan te realiseren onderzocht, de eigenaren van het pand staan achter het plan. Het is een voordeel dat het pand al geluidsdicht is en daardoor is er dus maar een minimale verbouwing nodig. Het plan is ingediend bij de gemeente in het kader van het Stadsinitiatief 2013, waarvoor een jaarlijkse subsidie van 2,5 miljoen euro beschikbaar is.

Eerder werd er een plan ingediend om het oude postkantoor aan de Coolsingel om te bouwen tot een poppodium. Dit bleek uiteindelijk niet haalbaar wegens problemen met de akoestiek en bezwaren van de eigenaar. Sinds het sluiten van WATT is er geen groot poppodium meer in Rotterdam.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



sandravannieuwland

OOSTERPOORT VERPLAATST SANDRA VAN NIEUWLAND NAAR...Het geplande optreden van Sandra van Nieuwland op 22 maart in De...

Paradiso Amsterdam

MALI MANIFESTATIE IN PARADISO Voor de vluchtelingen uit Mali wordt er dinsdag 5 maart een 'Music for Mali'...

REACTIES

Avatar BasP
wo 13 feb 2013 14:47

BasP 2,5 miljoen euro subsidie voor een poppodium? De crisis is voorbij.

 0
Avatar DownNOLA
wo 13 feb 2013 22:11

DownNOLA Als het maar de etnografische opbouw van de stad representeert, maar negerinnen gaan ergens anders bouncen en ook Rai muziek liefhebbers hebben hun eigen tenten. Bovendien blijf je met hetzelfde probleem als dat galmpostkantoor zitten, je moet met Brabant, Utrecht, Amsterdam, met Groningen, met eigenlijk heel het land gaan concurreren om rockbands te contracteren en om te kunnen overleven elke dag van de week wel iets hebben spelen, gedoemd om te mislukken dus dit derhalve.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.