Elton John in Ziggo Dome afgelast

Door SaskiaL op 20 juni 2012 - 12:33 De Britse zanger Elton John zou aanvankelijk 22 september een concert in Ziggo Dome geven, maar dat concert is geannuleerd. Het optreden zou niet doorgaan wegens tegenvallende kaartverkoop.

"In overleg met management is besloten dat Elton John toch niet naar Nederland komt voor een concert. Kaartkopers worden via email door onze ticketingpartner Ticketservice geinformeerd over de mogelijkheden voor restitutie. Onze welgemeende excuses voor het ongemak", aldus Live Nation.

In 2009 was Elton John voor het laatst aanwezig in Nederland, toen stond de zanger in Ahoy. Vorig jaar stond er ook een optreden van de zanger gepland op het Royal Beach Concert, deze heeft toen ook nooit plaatsgevonden.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



jeffmills

DRIFT VIERT TIENJARIG BESTAAN MET JEFF MILLSDrift bestaat dit jaar tien jaar. Ten ere van dit tienjarig bestaan...

turbonegronieuws.jpg2

MELKWEG VOOR TURBONEGRO De Noorse band Turbonegro staat donderdag 29 november in de Melkweg. De...

REACTIES

Avatar Bert
wo 20 jun 2012 12:55

Bert Bijzonder sympathiek als artiesten concerten aflasten vanwege tegenvallende kaartverkoop.

 0
Avatar paingrief
wo 20 jun 2012 13:14

paingrief Waarom verplaatsen ze het dan niet naar een kleinere zaal? Volgens mij is het een kwestie van vraag en aanbod, ook in de muziekwereld. Maar ja, dat zal wel weer niet genoeg geld opleveren...

 0
Avatar webutterwes
wo 20 jun 2012 13:21

webutterwes er zijn nog ruim 4 maanden om kaartjes te kopen, en we zitten op de helft van de maand, dus misschien wachten veel mensen op hun salaris ? en vreemd dat elton john niet uitverkoopt.

 0
geen avatar
wo 20 jun 2012 13:43

Gijstebrij 3 maanden... Maar idd raar dat het dan al afgelast wordt! Tijd zat nog om kaarten te verkopen. Zal wel een andere reden achter schuil gaan.

 0
geen avatar
wo 20 jun 2012 14:30

dikkie wat belachelijk concert is net 5 dagen in de verkoop kun je geld terug krijgen maar zonder service kosten a € 5,00 per kaart lekker makkelijk verdienen.

 0
Avatar CmpngFlghtTLwlndsPrd
wo 20 jun 2012 15:02

CmpngFlghtTL.. dikkie schreef:
wat belachelijk concert is net 5 dagen in de verkoop kun je geld terug krijgen maar zonder service kosten a € 5,00 per kaart lekker makkelijk verdienen.
Dat is echt niet verdienen. Daar heeft livenation ook tijd in gestopt en waarschijnlijk kost dit dus geld.

Verplaatsen naar een kleinere zaal is waarschijnlijk te prijzig voor Live Nation omdat zei op 10.000-16.000 verkochten kaarten rekenende. Als je de hmh vult haal je de 5500. Reken maar uit, dat doen ze nooit.

 0
geen avatar
wo 20 jun 2012 15:27

dikkie CmpngFlghtTLwlndsPrd schreef:
dikkie schreef:
wat belachelijk concert is net 5 dagen in de verkoop kun je geld terug krijgen maar zonder service kosten a € 5,00 per kaart lekker makkelijk verdienen.
Dat is echt niet verdienen. Daar heeft livenation ook tijd in gestopt en waarschijnlijk kost dit dus geld.

Dat zal wel maar ik vindt het gewoon bestelen van de klant. als je binnen 5 dagen al zegt dat er niet genoeg kaarten zijn verkocht.

 0
Avatar EdwardK123
wo 20 jun 2012 16:29

EdwardK123 Ik denk dat dit niet zozeer een beslissing is van Livenation maar eerder van het management van Elton John. Blijkbaar verwachtten ze binnen een week al een uitverkocht concert en dit is dan niet gelukt.

Toch, al erg raar om dit na 5 dagen te doen.

 0
Avatar eerlijk?!
wo 20 jun 2012 17:00

eerlijk?! Ik ga er van uit dat een organisatie als Mojo in samenspraak met het management van de artiest beslist waar en wanneer er wordt opgetreden. Uiteraard slaat iedereen wel eens de plank mis maar mi is het inderdaad een vorm van diefstal om de servicekosten niet terug te betalen. Ik heb vanmorgen voor mijn ouders 2 kaarten gekocht en 15 minuten later was het opeens afgelast!! 11 euro van me gestolen terwijl er geen kaart wordt opgestuurd of iets? Vage zaak dit en kom nu niet met mensen moeten adminsitratie bijhouden want daar zitten die mensne toch voor en met het ene concert verdienen ze 10 euro per kaartje en dan kan het ook wel eens gebeuren dat het geld kost inderdaad....

 0
Avatar jos_theboss22
wo 20 jun 2012 18:07

jos_theboss22 zo dat is wel heel erg snel. Ik las op 3voor12 dat het toch wel heel slecht verkoopt. En dat het volgens hun mede komt doordat mensen bang zijn dat het door zou gaan (die hadden dan mooi gelijk) vanwege het debacle van het Royal Beach concert.

 0
geen avatar
do 21 jun 2012 12:03

Bivakmuts De programmering in de Ziggo Dome vind ik persoonlijk nogal 'gedurfd'. Op artiesten als John Fogerty, Skunk Anansie, Elton John (en zo zijn er nog wel een paar) komen toch geen 15.000 mensen af? Zeker niet in tijden waarin iedereen op de centen moet letten.

 0
geen avatar
do 21 jun 2012 12:58

musicforever Tja iedereen moet kiezen en dan is er Pearl Jam al en Radiohead en Muse en al die festivals overal........ Plus dat het niet goedkoop is tegenwoordig. Je ziet het al aan Rockin Park. Meerdere festivals zullen afvallen in de toekomst.

 0
Avatar CmpngFlghtTLwlndsPrd
do 21 jun 2012 23:04

CmpngFlghtTL.. Bivakmuts schreef:
De programmering in de Ziggo Dome vind ik persoonlijk nogal 'gedurfd'. Op artiesten als John Fogerty, Skunk Anansie, Elton John (en zo zijn er nog wel een paar) komen toch geen 15.000 mensen af? Zeker niet in tijden waarin iedereen op de centen moet letten.
Volgens 3voor12 mikt Mojo ook wel eens op een niet uitverkochte zaal maar op bijvoorbeeld alleen de vloer en eerste ring. Dit betekend dat bands als Nicki Minaj en The Black Keys er ook kunnen staan zonder de hele zaal te gebruiken.

 0
geen avatar
vr 22 jun 2012 20:00

Pergola55 Elton John bij het Diamond Jubilee Concert was erbarmelijk. Die man moet met pensioen en wel meteen.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.