Amadou & Mariam naar de Melkweg en Oosterpoort

Door JT1990 op 24 oktober 2011 - 12:08 De elektrische blues en betoverende samenzang van Amadou & Mariam mag van een buitenaardse schoonheid zijn, er is veel aards geploeter aan voorafgegaan. Het Malinese duo heeft een lange weg afgelegd: van de stoffige straten van Bamako, tot het hoofdpodium van popfestivals als Glastonbury. Beiden op jonge leeftijd blind geworden, ontmoetten Amadou en Mariam elkaar in 1976 op het blindeninstituut voor jongeren in Bamako. Ze bleken een passie voor muziek te delen en al snel vormden ze zowel een romantisch als muzikaal koppel.

Vanaf medio jaren tachtig waren Amadou & Mariam lokale beroemdheden in Bamako. Maar pas toen ze in 1998 hun eerste album in Parijs opnamen, kwam hun internationale carrière op gang. De plaat Sous Ni Tile maakte het duo in één klap beroemd in Frankrijk. Daarna volgde de rest van de wereld. Inmiddels werken ze samen met sterren als Damon Albarn, Manu Chao, The Smiths-gitarist Johnny Marr en David Gilmour.

Op maandag 26 maart staan ze in de Melkweg en een dag later op 27 maart in de Oosterpoort. Kaarten voor de Melkweg zijn al verkrijgbaar en gaan weg voor € 27,50 exclusief servicekosten en lidmaatschap. Kaarten voor de Oosterpoort zijn ook al verkrijgbaar en gaan weg voor €25,-.


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



younggunsnews1

SUPPORT VAN ENTER SHIKARI EN BELGISCHE DATUM BEKEND Vorige week konden wij al bevestigen dat Enter Shikari naar de Melkweg...

lmfaonews

LMFAO OOK TERUG NAAR AMSTERDAM Gaven we vrijdag al bericht dat LMFAO naar Tivoli toe komt, is het nu ook...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.