Kings of Leon wil geen -16-jarigen bij staanplaatsen

Door Marz667 op 09 september 2010 - 11:16 We lieten eerder al weten dat Kings of Leon naar het Sportpaleis komt, maar onlangs is er meer nieuws gekomen. Nog nooit gezien in Vlaanderen: jongeren onder de zestien zijn niet welkom op het concert van de Amerikaanse groep Kings of Leon in het Sportpaleis. 'Op vraag van de bandleden zelf', zegt concertorganisator Live Nation.

'De band heeft ons zelf gevraagd om geen jongeren onder de zestien toe te laten op de staanplaatsen op het middenplein', zegt woordvoerster Nele Bigaré van Live Nation. 'En als zij dat vragen, dan doen we dat. Ze willen de jongeren nu eenmaal beschermen.'

Echt identiteitskaarten controleren mag de organisatie niet. 'Dat mag alleen de politie en die zullen we er niet bijhalen. We rekenen op de goodwill van de concertgangers', aldus Bigaré.

Het is de eerste keer dat de concertorganisator een dergelijke vraag krijgt. 'Meestal wordt er gevraagd om geen foto's of filmopnames te maken, maar we hebben nog nooit een vraag over de leeftijdsgrens gehad. Toch is dat ook niet zo uitzonderlijk. Ook op dancefeesten als I Love Techno is de minimumleeftijd zestien jaar.'


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



blm9news

BLM9 DOOR BRAND VOLLEDIG VERWOEST, MAAR GAAT DOORBeachclub BLM9 in Bloemendaal aan Zee is afgelopen weekend door brand...

trouwamsterdamnews2

TROUWAMSTERDAM GAAT ZICH (OOK) RICHTEN OP LIVE... De uitverkochte shows van Crystal Castles en Die Antwoord hebben de toon al...

REACTIES

Avatar frankivo
do 09 sep 2010 11:22

frankivo wat een onzin

 0
geen avatar
do 09 sep 2010 11:31

shibaku Het zal wel te maken hebben met hun uitspraken van laatst over hun nieuwe "fans". Ik geloof alleen niet dat ze die zaal gevuld krijgen met al hun fans van voor het laatste album, voor het enorme comerciele succes.

 0
Avatar Randier
do 09 sep 2010 11:41

Randier Zoals ik al zei in het vorige nieuwsbericht over ze, het zijn assholes en jankebalken. Je hoeft echt niet de Frans “ik ben zo aardig en gewoon gebleven” Bauer uit te hangen als artiest, maar dit gaat natuurlijk wel erg ver. En ze hebben het succes bij een jonger publiek natuurlijk helemaal aan zichzelf te danken door singletjes als Sex On Fire en Use Somebody op te nemen.

 0
Avatar Menno182
do 09 sep 2010 11:58

Menno182 Je moet het juist van de minderjarige hebben, Dan heb je meestal de hele tent vol :P

 0
Avatar kosterlijk
do 09 sep 2010 12:18

kosterlijk Belachelijke actie. Ze willen vast 'echte' fans de kans geven om een mooie staanplaats te krijgen, en niet de mensen die alleen voor die paar singles naar het concert gaan. Echter kunnen dat ook gewoon personen van 16+ zijn natuurlijk.

 0
Avatar tbeest
do 09 sep 2010 12:48

tbeest Ze willen de jongeren beschermen. Begrijp ik dat ze misschien niet willen dat er kleine jongetjes en meisjes vooraan worden platgedukt? Daar kan ik me nog wel iets bij voorstellen (hebben ze zo veel van dat kleine grut als fan dan?)

 0
Avatar nickverbakel
do 09 sep 2010 13:54

nickverbakel Als band kan ik het wel begrijpen!
En op deze manier krijg je wel de "echte" fans niet de kindertjes die van papie en mammie een kaartje krijgen..
Alleen nu moeten hun nog is proberen om enthousiast over te komen en doen alsof ze het ook egt leuk vinden..
Eerst de nieuwe cd luisteren en dan ga ik wel nadenken of ik een kaartje zou kopen als ze naar NL komen..

En tbeest, er zijn egt veel van die 13 jarige die naar KOL luisteren

 0
Avatar Flying_Dutchman
do 09 sep 2010 15:06

Flying_Dutch.. Ik vind het belachelijk, ik ken iemand van 15 die KOL ook pas ontdekt heeft toen ze groot werden in Nederland. Zij is echt een oprechte liefhebber dus ik vind het onzin dat mensen onder de 16 gelijk 'neppe fans' of iets dergelijks zijn.

 0
Avatar TEUNNN
do 09 sep 2010 16:43

TEUNNN ben heel benieuwd naar de achterliggende reden

 0
Avatar jeroensiep
do 09 sep 2010 17:08

jeroensiep Toen ik 12 was luisterde ik toch ook naar muziek en kende ik alle nummers waarom zou dat tegenwoordig niet meer zo zijn? Fan zijn is niet leeftijdsgebonden. Niet dat KoL mij ooit zou kunnen interesseren...Saaie muziek.

 1
Avatar Marz667
do 09 sep 2010 17:35

Marz667 jeroensiep schreef:
Fan zijn is niet leeftijdsgebonden.

+1

 0
Avatar Nicole.A
do 09 sep 2010 18:44

Nicole.A Ik vind het zo'n onzin dat nieuwe fans zogenaamd geen echte fans kunnen zijn. Ik heb zoveel bands leren kennen door de bekende liedjes te luisteren en als die bevallen zoek ik de nieuwe op, die me soms nog beter bevallen.

 1
Avatar MaybexMemories
do 09 sep 2010 19:42

MaybexMemories dus die zaal is straks gewoon leeg?

 0
Avatar noname
do 09 sep 2010 21:48

noname Egt belachelijk. Lijkt wel alsof ze in een identiteit crisis zitten. Moeten ze ook hun zoet sappige hitjes niet op tmf laten spelen..

 0
Avatar noname
do 09 sep 2010 21:57

noname Egt belachelijk. Lijkt wel alsof ze in een identiteit crisis zitten. Moeten ze ook hun zoet sappige hitjes niet op tmf laten spelen..

 0
Avatar pim556
vr 10 sep 2010 10:48

pim556 KoL is wel van die muziek waar allemaal van die moshende metalheads op afkomen, dus ik begrijp het wel.

 0
geen avatar
vr 10 sep 2010 16:28

shibaku regenbogenzijncool schreef:
Wat een overhaaste conclusies.. Ik vraag me af of 't wel gaat om die 'echte' en 'neppe' fans, dat is zoals eerder gezegd niet leeftijdsgebonden. Ik denk dat het een heel andere reden heeft.

Bij veel concerten in de UK geldt trouwens al een minimum leeftijd..



in een interview heeft de Frontman dit bijna letterlijk gezegd.

 0
Avatar noname
vr 10 sep 2010 18:19

noname regenbogenzijncool schreef:
Wat een overhaaste conclusies.. Ik vraag me af of 't wel gaat om die 'echte' en 'neppe' fans, dat is zoals eerder gezegd niet leeftijdsgebonden. Ik denk dat het een heel andere reden heeft.

Bij veel concerten in de UK geldt trouwens al een minimum leeftijd..
.

volgens mij zijn kids onder de 16 wel welkom, maar niet in het gebied waar ze blijkbaar de grote mensen verwachten..

 1
Avatar SillyMe
vr 10 sep 2010 22:35

SillyMe @noname pfff, eindelijk iemand die ECHT leest wat er staat!

Ik zou het, mezelf serieus nemend als artiest, ook niet leuk vinden als front-row allemaal fans staan die er alles voor doen me aan te raken en er daarna over door zeuren op Twitter, ipv over mijn muziek waar het mij om gaat!
Let wel, uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd!

Vandaar misschien het onderscheid, wat Kings of Leon probeert te maken.

 0
Avatar 7WORDS
ma 13 sep 2010 19:50

7WORDS Ik begrijp echt niet waar een band de arrogantie vandaan haalt om een trouwe fans de toegang tot de mooie plaatsjes te ontzeggen. Om ze te beschermen? Kom op hoor, het maakt geen reet uit of 15jarigen andere 15jarigen platdrukken of 18jarigen dat onderling doen. Laat mensen lekker zelf beslissen of ze wel of niet beschermd willen worden. Moshende metalheads op KOL? Ik hoop dat dat een grapje was pim556, maar ik denk dat ik dan wel andere concerten zou noemen waar de leeftijdsgrens wegens "gevaar" omhoog zou moeten.

Ik denk gewoon dat iedereen die het eens is met deze beslissing is vergeten hoe gaaf zijn/haar aller eerste concert was, toen je nog geen 16 was inderdaad. Inclusief die paar ellebogen in je gezicht.

 0
Avatar PsychopaatStok
ma 13 sep 2010 21:10

PsychopaatStok Moshpit bij KoL? Wordt eerder een jailbait pit dan.
En wat is dat gezeik tegenwoordig met het verbieden van wall of deaths en circle pits (Wacken) en het verhogen van de leeftijd? LAat mensen lekker op eigen risico komen, en als er een pit is, kies je er zelf voor om mee te doen. Mensen die daar geen trek in hebben gaan toch altijd aan de kant ervoor staan en ik heb nog niet meegemaakt dat iemand naar me toeloopt en zegt van 'Hé, wil jij eens ophouden met pitten? Das niet leuk'. Het hoort er nu een maal bij.
En zo horen er ook mensen met jailbaits en onder de 16 op KoL af te komen, want als Only By The Night niet voor die doelgroep is, dan breek m'n klomp!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.