concert: Neal Black & The Healers in De Amer op ZONDAG 07 NOVEMBER 2021

ZO.
07 NOV
NEAL BLACK & THE HEALERS 14:00 uur De Amer, Amen
2021
Hoofdprogramma Neal Black & The Healers

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op zondag 07 november 2021.
Dat is 899 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

In de jaren tachtig en negentig veroverde Neal Black (geboren in Texas, USA) zijn plaats in de Amerikaanse bluesscene. Hij kwam toeren in Europa en dat beviel hem zo goed dat hij in 2004 verhuisde naar Europa, Frankrijk. Sindsdien gaat hij nog regelmatig terug naar de USA voor optredens en als producer, songschrijver en gitarist voor andere artiesten. Naast Neal zijn ook The Healers allemaal Amerikanen die in Europa wonen.

Neal heeft een donkere doorleefde stem en speelt op zijn Gibson heel vette en snedige solo's. De band bestaat uit bas, drums, hammond/piano en mond harmonica. Het genre is (texas)blues, country-blues tot gospel. En de teksten variëren van (maatschappij) kritisch tot gevoelig. Neal is een storyteller pur sang met vaak donkere verhalen en occulte thema’s. Hij maakt rauwe blues van de bovenste plank.

Neal is een actief man. Hij speelde in allerlei voorprogramma’s zoals voor RV, Fabulous Thunderbirds, Leon Russell en Paul Butterfield. Hij werkte samen met ontelbare muzikanten waaronder Poppa Chubby en Blues Conspiracy.