concert: Altın Gün in TivoliVredenburg op DONDERDAG 25 FEBRUARI 2021

  • Altın Gün
    Down the Rabbit Hole 2019 - vrijdag
    © Anne-Marie Kok
  • Altın Gün
    Best Kept Secret 2018 - dag 1
    © Anne-Marie Kok
DO.
25 FEB
ALTIN GÜN 20:00 uur TivoliVredenburg, Utrecht
2021
Hoofdprogramma Altın Gün

EXTRA INFORMATIE

De Amsterdamse band Altın Gün brengt de Turkse psychedelische folkrock uit de seventies op onweerstaanbare wijze weer tot leven. De band bestaat uit muzikanten met zeer diverse achtergrond, van Nederlands en Turks tot Indonesisch. Obscure classics uit het genre worden door Altın Gün (Turks voor ‘gouden dag’) opgefunkt met andere maatsoorten, zoemende bassen, zwoele orgels en stevige riffs van het luit-achtige instrument de saz. Het tweede album Gece kwam vorig jaar uit en kreeg vier sterren in de Volkskrant, maar als je door je oogharen naar de recensie kijkt, zijn het er vijf. In februari komt alweer het derde album uit, Yol, waarop niet alleen traditionele Turkse en Anatolische folkmuziek in een nieuwe jas wordt gehesen, maar waarop ook een internationaal, poppy en dromerig geluid klinkt – onder andere dankzij de toevoeging van synths en drumcomputers.

Submit informatie

Mis jij informatie of klopt er iets niet op deze concertpagina? Laat het ons hier weten!

Overnachten na het concert?

Ben je op zoek naar een overnachting in een hotel of airbnb in de buurt van de TivoliVredenburg in Utrecht? Hieronder vind je een aantal opties voor de avond nadat Altın Gün in TivoliVredenburg plaatsvindt.

Foto's van Altın Gün

Foto Altın Gün te Motel Mozaïque 2019 Foto Altın Gün te Bevrijdingsfestival Utrecht 2019 Foto Altın Gün te Footprints 2019 Foto Altın Gün te Eurosonic Noorderslag 2020 - zaterdag Foto Altın Gün te Paleo Festival 2018 Foto Altın Gün te Eurosonic Noorderslag 2020 - zaterdag
 
Bekijk alle 40 foto's van Altın Gün

Gerelateerde concerten

Gerelateerde festivals

Gerelateerd nieuws