concert: Gyedu-Blay Ambolley & his Sekondi band in Tolhuistuin op ZONDAG 12 APRIL 2020 (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Gyedu-Blay Ambolley & his Sekondi band in Tolhuistuin) afgelast of verplaatst.

De Nederlandse (en Belgische) overheid hebben vele concerten in de periode 12/03/2020 tot 31/12/2021 vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) verboden. Sommige concerten worden verplaatst naar een latere datum. Andere worden helemaal afgelast door deze maatregelen om de verspreiding van corona in te dammen.

Podia/concertorganisatoren nemen doorgaans contact op met kaartkopers om de vervangende datum te communiceren of aan te geven hoe zij in aanmerking komen voor een restitutie van de gekochte tickets. Bekijk de officiele site van het podium voor verdere informatie.


ZO.
12 APR
GYEDU-BLAY AMBOLLEY & HIS SEKONDI BAND Club, 20:30 uur Tolhuistuin, Amsterdam (door: Paradiso )
2020
Hoofdprogramma Gyedu-Blay Ambolley

EXTRA INFORMATIE

De ‘James Brown van Ghana’, zo wordt Gyedu-Blay Ambolley ook wel genoemd. Met zijn volvette afrofunk geluid, dat hij simigwa-do noemde, brak hij in 1973 door in de Ghanese muziekscene. Zijn funky, jazzy en soulvolle benadering van highlife sloeg in als een bom. In de zestiger jaren speelde hij in de Uhuru Dance Band, en leerde onder meer van Ebo Taylor. Met Taylor richtte hij in 1974 The Apagya Show Band op. Inmiddels zijn we ruim 40 jaar en 30 albums verder en is Ambolley een levende legende. Niet voor niets duikt zijn muziek op op veel hippe re-issues, van iets obscuurder als Afrodisiac tot labels als Soundway en Analog Africa. Begin 2019 deed hij met zijn eerste Europese tour al Paradiso Noord aan, nu is hij met zijn Sekondi Band terug voor weer een avond vol groovy afrofunk en highlife.