concert: Cocaine Piss / Shellac in Doornroosje

VR.
08 FEB
COCAINE PISS / SHELLAC Rode Zaal, 20:00 uur Doornroosje, Nijmegen
2019
HOOFDPROGRAMMA Cocaine Piss Shellac
CONCERT UITVERKOCHT
Cocaine Piss / Shellac in Doornroosje is uitverkocht.
Dit concert was uitverkocht.
vr 08 feb
Shellac + Cocaine Piss (uitverkocht)
Doornroosje, Nijmegen
€ 18,50

EXTRA INFORMATIE

In 1995 gaf Shellac een verpletterende show in Doornroosje. In 2010 waren ze samen met The Ex te gast. Ditmaal neemt Shellac de Belgische band Cocaine Piss mee.

De Amerikaanse band wordt vaak gezien als project van de legendarische producer Steve Albini, maar Shellac is eigenlijk groot genoeg om zonder deze aanprijzing door het leven te gaan. Shellac is voortgekomen uit de hardcore- en noiserock-scene van Big Black (Albini’s eerste groep) waarin ook bands als No Means No, Black Flag, Fugazi, Sonic Youth, Butthole Surfers, Helmet en latere bands als The Jesus Lizard en Barkmarket deel van uitmaakten.

Het trio heeft in zijn 26-jarige carrière vijf albums uitgebracht. Hun debuut ‘At Action Park’ (1994) wordt gezien als een klassieker. Het compromisloze rauwe gitaargeluid met de schreeuw en praatzang van Albini, zware bassen en intrigerende energieke drumpartijen, zorgt voor een uniek geluid.

FOTO'S VAN Cocaine Piss, Shellac

Foto Cocaine Piss te Groezrock 2017 - Zaterdag Foto Cocaine Piss te Zwarte Cross 2017 Foto Cocaine Piss te Groezrock 2017 - Zaterdag Foto Cocaine Piss te Groezrock 2017 - Zaterdag Foto Cocaine Piss te Pukkelpop 2017 - Zaterdag Foto Cocaine Piss te Pukkelpop 2017 - Zaterdag
 
Bekijk alle 20 foto's van Cocaine Piss
Bekijk alle 2 foto's van Shellac

GERELATEERDE CONCERTEN

GERELATEERDE FESTIVALS

GERELATEERD NIEUWS

LEDEN DIE HIER NAAR TOE ZIJN GEWEEST