concert: John Cale in Rotterdamse Schouwburg

MA.
03 DEC
JOHN CALE Grote Zaal, 19:00 uur Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam ( Rotown )
2018
HOOFDPROGRAMMA John Cale
OVERZICHT TICKETS DIT CONCERT
Tickets John Cale in Rotterdamse Schouwburg
DEZE John Cale TICKETS WAREN BESCHIKBAAR:
ma 03 dec
Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam
€ 30,00

EXTRA INFORMATIE

John Cale is een van de meest alom gewaardeerde en invloedrijke rockboegbeelden op aarde. Tegelijkertijd is hij het ook het moeilijkst te plaatsen, met meer dan twintig soloplaten op naam. Avantgarde, klassiek, pop, elektronica, Cale is de absolute grootmeester van de muzikale kruisbestuiving.

Zijn kenmerkende dronende vioolgeluid maakte het legendarische The Velvet Underground in de jaren zestig een onderscheidend en baanbrekend collectief. Het is sindsdien vaak gekopieerd, maar Cale blijft rusteloos grenzen verleggen.

De eigenwijze muzikant past zijn klassiek geschoolde kennis en vaardigheden door de jaren heen toe om rockhelden als The Stooges, Patti Smith, Modern Lovers en Happy Mondays naar een hoger plan te tillen. Hij werkte met grote componisten als LaMonte Young, John Cage, Terry Riley en Brian Eno, en nam in de jaren zeventig een shock rock persona aan.

FOTO'S VAN John Cale

Foto John Cale te Primavera Sound 2011 Foto John Cale te Primavera Sound 2011 Foto John Cale te Primavera Sound 2011 Foto John Cale te Primavera Sound 2011
 
Bekijk alle 4 foto's van John Cale

GERELATEERD NIEUWS