concert: The Pretty Things in Doornroosje

DO.
01 NOV
THE PRETTY THINGS Paarse Zaal, 20:15 uur Doornroosje, Nijmegen
2018
HOOFDPROGRAMMA The Pretty Things

CONCERT HEEFT AL PLAATSGEVONDEN

Let op! Dit concert vond plaats op donderdag 01 november 2018.
Dat is 200 dagen geleden.

OVERZICHT TICKETS DIT CONCERT
Tickets The Pretty Things in Doornroosje
DEZE The Pretty Things TICKETS WAREN BESCHIKBAAR:
do 01 nov
Doornroosje, Nijmegen
€ 25,00

EXTRA INFORMATIE

2018 is het laatste jaar dat The Pretty Things toeren. De laatste kans om deze belichaming van de rock&roll live aan het werk te zien.

De band viert dit jaar hun 55-jarige verjaardag en ze worden gezien als de pioniers van de psychedelische rock en garagesound, met gierende en jengelende gitaren en stemmige samenzang. Ze waren de grootste inspiratiebronnen voor David Bowie en ook The Ramones. In hun geluid hoor je het vroege werk van Bowie terughoren en zeker ook die van The Rolling Stones. David Gilmour van Pink Floyd, prees de band en noemde The Stones maar een tamme bende, vergeleken met het meer ruigere, rauwe en rebelse geluid van The Pretty Things. De dansbare rock ‘n’ roll was vooral in de eerste jaren een commercieel succes, maar nog steeds brengen de Britten nieuw materiaal uit, waarvan album ‘The Sweet Pretty Things (Are in Bed Now, of Course…)’ uit 2015 het meest recente wapenfeit is. Een album doordrenkt met psychedelische rock met een rauw blues-randje.

FOTO'S VAN The Pretty Things

Foto The Pretty Things te Roadburn 2013 Foto The Pretty Things te The Pretty Things - 13/04 - Paard Foto The Pretty Things te Roadburn 2013 Foto The Pretty Things te Roadburn 2013 Foto The Pretty Things te Roadburn 2013 Foto The Pretty Things te The Pretty Things - 13/04 - Paard
 
Bekijk alle 20 foto's van The Pretty Things

GERELATEERD NIEUWS

LEDEN DIE HIER NAAR TOE ZIJN GEWEEST