Wooden Shjips - Paradiso Noord (Tolhuistuin), Amsterdam - 04-09-2018 - informatie op Podiuminfo

concert: Wooden Shjips in Paradiso Noord (Tolhuistuin)

DI.
04 SEP
WOODEN SHJIPS Concertzaal, 20:00 uur Paradiso Noord (Tolhuistuin), Amsterdam ( Paradiso )
2018
HOOFDPROGRAMMA Wooden Shjips
BESTEL TICKETS VOOR DIT CONCERT
Bestel tickets Wooden Shjips in Paradiso Noord (Tolhuistuin)
Tickets Wooden Shjips:
di 04 sep
Paradiso Noord (Tolhuistuin), Amsterdam
€ 15,00

EXTRA INFORMATIE

Manische muziek die primitieve driften losmaakt, met stuwende ritmes, psychedelisch gitaargeweld, een hysterisch orgel en bezeten zang. Wooden Shjips werd in 2003 bij elkaar gescharreld door Ripley Johnson, ook bekend als de helft van Moon Duo, met als doel om innovatieve en obscure muziek te maken. Om dit te bereiken drukte hij bijvoorbeeld een bassist een saxofoon in handen, om zo een verrassend resultaat te krijgen. Zo houdt Johnson de band, die verder uit Omar Ahsanuddin, Dusty Jermier en Nash Whalen bestaat, al jaren bijeen.
De eerste plaat die ter perse ging werd niet verkocht, maar cadeau gedaan, wat geen geld opleverde maar wel een goede recensie in Rolling Stone. Daardoor kon het schip de haven verlaten en op weg gaan naar meer succes. De muziek is verpletterend, voor hen die van geestverruimende rock houden, maar houdt ook een zomers en fris karakter, zeker bij het nieuwere materiaal.

Submit informatie

Mis jij informatie of klopt er iets niet op deze concertpagina? Laat het ons hier weten!

FOTO'S VAN Wooden Shjips

Foto Wooden Shjips te Le Guess Who? 2013 - dag 4 Foto Wooden Shjips te Le Guess Who? 2013 - dag 4 Foto Wooden Shjips te Le Guess Who? 2013 - dag 4 Foto Wooden Shjips te Le Guess Who? 2013 - dag 4 Foto Wooden Shjips te Le Guess Who? 2013 - dag 4 Foto Wooden Shjips te Le Guess Who? 2013 - dag 4
 
Bekijk alle 9 foto's van Wooden Shjips

GERELATEERD NIEUWS

LEDEN DIE HIER NAAR TOE GAAN

LEDEN DIE HIER NAAR TOE WILLEN