concert: Carte Blanche: Andy Moor in Bimhuis op DONDERDAG 29 MAART 2018

  • Okkyung Lee
    Le Guess Who? 2014
    © Tim van Veen
  • Terrie Ex
    godspeed you! black emperor - 14/8 - Paradiso
    © Gertjan van der Loo
DO.
29 MRT
CARTE BLANCHE: ANDY MOOR 20:30 uur Bimhuis, Amsterdam
2018

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op donderdag 29 maart 2018.
Dat is 2212 dagen geleden.

Overzicht tickets dit concert
Tickets Carte Blanche: Andy Moor in Bimhuis
DEZE Carte Blanche: Andy Moor TICKETS WAREN BESCHIKBAAR:
do 29 mrt
Bimhuis, Amsterdam
€ 13,00 - 16,00

EXTRA INFORMATIE

Carte blanche voor Andy Moor, onder meer bekend als gitarist van The Ex. Geïmproviseerde muziek en dans, met o.a. celliste Okkyung Lee en saxofonist John Butcher.

Het carte blanche-concert van Andy Moor, samengesteld door de gitarist zelf, bestaat uit twee delen. In de eerste set improviseert hij met de Koreaans-Amerikaanse celliste Okkyung Lee en de Britse saxofonist John Butcher. Net als Moor benaderen zij hun instrumenten op allerminst traditionele wijze en staan zij bekend om hun experimenten met akoestiek en elektronische versterking. In de tweede set improviseert Andy Moor met danseres Valentina Campora en danser/choreograaf Kenzo Kusuda.

Andy Moor heeft een achtergrond in de Britse post-punk van de jaren ’80 en hij speelt sinds 1990 in de Nederlandse band The Ex. Zijn energieke, ritmisch georiënteerde spel wordt gekenmerkt door fysieke manipulatie van de snaren en onderdelen van de elektrische gitaar.

Foto's van Okkyung Lee, Terrie Ex

Foto Okkyung Lee te Le Guess Who? 2014 Foto Okkyung Lee te Le Guess Who? 2014 Foto Terrie Ex te godspeed you! black emperor - 14/8 - Paradiso Foto Terrie Ex te godspeed you! black emperor - 14/8 - Paradiso
 
Bekijk alle 2 foto's van Okkyung Lee
Bekijk alle 2 foto's van Terrie Ex