concert: Calexico in De Oosterpoort op ZATERDAG 31 OKTOBER 2015

  • Calexico
    Calexico - 11/9 - Tivoli
    © Gertjan van der Loo
  • Calexico
    Calexico - 11/9 - Tivoli
    © Gertjan van der Loo
ZA.
31 OKT
CALEXICO Grote zaal, 20:00 uur De Oosterpoort, Groningen
2015
Hoofdprogramma Calexico
Voorprogramma Gaby Moreno
Toegang 25,- (exclusief €3,10 servicekosten)

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op zaterdag 31 oktober 2015.
Dat is 3071 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

De Amerikaanse zesmansband Calexico keert na een succesvol optreden op TakeRoot in 2012 terug naar Groningen. Calexico is zo’n band die een feestje kan bouwen, maar waarbij je ook weg kan dromen. De mix tussen opzwepend, melancholisch en muzikaal vakmanschap maakt een optreden van deze band een memorabele gebeurtenis.

De naam Calexico refereert aan een klein plaatsje in Californië, vlakbij de Mexicaanse grens. De muziek lijkt daar dan ook uit de grond te zijn getrokken; je hoort folk, bluesrock, country en ook mariachi en surf… Dat lijkt een allegaar van stijlen, maar ze komen bij Calexico op een prachtige manier bij elkaar. Aanleiding voor dit optreden is het nieuwe album ‘Edge Of The Sun’, een muzikaal kunstwerk dat geïnspireerd is op het leven in de woestijn. Armoede, droogte, hitte, drugsproblematiek, eigenlijk de perfecte onderwerpen voor muziek uit dit genre. In combinatie met het enorme (live)talent van de muzikanten wordt dit een optreden dat je niet mag missen.

Foto's van Calexico, Gaby Moreno

Foto Calexico te Calexico - 13/8/06 - Paradiso Foto Calexico te North Sea Jazz - dag 3 Foto Calexico te Down The Rabbit Hole 2018 - Zaterdag Foto Calexico te Lowlands 2009 Foto Calexico te Calexico - 11/9 - Tivoli Foto Calexico te North Sea Jazz - dag 3
 
Bekijk alle 41 foto's van Calexico

Gerelateerde concerten

Gerelateerd nieuws

Leden die hier naar toe zijn geweest