concert: Alpha Blondy & The Solar System in Paard op ZONDAG 10 MEI 2015

ZO.
10 MEI
ALPHA BLONDY & THE SOLAR SYSTEM Grote Zaal, 20:00 uur Paard, Den Haag
2015
Toegang €30,- (excl. service kosten)

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op zondag 10 mei 2015.
Dat is 3246 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

De Ivoriaanse Alpha Blondy is hét reggae-icoon van Afrika en volgens velen Bob Marley’s enige echte troonopvolger. De ‘king of reggae’ is dan ook zijn grote inspiratiebron, wat duidelijk terug te horen is in zijn nummers. Zo heeft hij samen met zijn 12-koppige band The Solar System meerdere nummers van Marley gecoverd, weliswaar in het Frans.

Rasta-roots uit Afrika
Blondy’s muziek blijft sterke rastaroots hebben, maar is behoorlijk divers door de vele verschillende nationaliteiten van zijn bandleden. Zelf zingt hij niet alleen in het Engels en Frans; ook het Dioula (een West-Afrikaans dialect) en het Hebreeuws worden niet geschuwd. Laatstgenoemde taal leerde hij van zijn oma, die hem bovendien de bijnaam ‘Blondy’ meegaf.

19 and counting
Sinds zijn debuutplaat Jah Glory in 1983, heeft de rasartiest al meer dan twintig albums uitgebracht met als meest recente release het goed ontvangen Mystic Power.

Foto's van Alpha Blondy & The Solar System

Foto Alpha Blondy & The Solar System te Lowlands 2007 Foto Alpha Blondy & The Solar System te Lowlands 2007 Foto Alpha Blondy & The Solar System te Lowlands 2007
 
Bekijk alle 3 foto's van Alpha Blondy & The Solar System

Gerelateerd nieuws