Red Snapper

Engeland

De rokerige mix van acid, jazz en breakbeat, triphop en drum ’n bass in verschillende tempoversnellingen van Red Snapper trok in de jaren ’90 de aandacht van het fameuze Warp-label. Door het met Massive Attack te vergelijken duistere, complexe, maar harmonieuze samenspel tussen akoestische instrumentatie en elektronisch sample-materiaal gold de band als pionier op het gebied van het mixen van analoge en digitale muziek.

Na drie succesvolle albums uitgebracht te hebben, kondigde de band in 2002 tot verdriet van vele fans het opbreken van de band aan. De laatste titelloze plaat met onuitgebracht materiaal gold als cadeautje voor de trouwe aanhangers om de pijn te verzachten. Bassist Ali Friend voegde zich bij Beth Orton en drummer Richard Thair formeerde de band Toob. Anno 2007 is er goed nieuws voor de trouwe fans en heeft de band besloten de oude draad weer op te pakken.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Red Snapper. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

FOTO'S VAN Red Snapper

Foto Red Snapper te Into The Great Wide Open 2013 - dag 1 Foto Red Snapper te Into The Great Wide Open 2013 - dag 1 Foto Red Snapper te Into The Great Wide Open 2013 - dag 1 Foto Red Snapper te Into The Great Wide Open 2013 - dag 1 Foto Red Snapper te Into The Great Wide Open 2013 - dag 1 Foto Red Snapper te Into The Great Wide Open 2013 - dag 1
 
Bekijk alle 6 foto's van Red Snapper

Red Snapper NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: