Guano Apes

Uit: Göttingen - Duitsland    Genre(s): Metal - rap metal

Guano Apes is een Duitse band, die eerst bestond van 1994 tot 2005 en sinds 2009 weer actief is. De band bestaat uit Sandra Nasic (zangeres), Henning Rümenapp (gitarist), Stefan Ude (basgitarist) en Dennis Poschwatta (drummer).

Guano Apes is in 1994 begonnen als vrienden-/schoolbandje bestaande uit Stefan, Dennis en Henning. Hun eerste band heette Rostfrei. Ze waren op zoek naar een zanger/zangeres. Dit werd Sandra Nasic (spreek uit Nazietsch). Voorheen rapte zij in de Duitse hardrockband Saprize.

De naam Guano Apes betekent letterlijk "vleermuizenpoep apen". Hun mix tussen hardcore/punkrock en rap van een vrouwelijke zangeres was vrij nieuw.

In 1996 wonnen ze in Duitsland een wedstrijd voor nieuwe bands en zo begonnen ze aan hun eerste album Proud Like A God. De eerste single 'Open Your Eyes' kwam uit in 1997 en was meteen een groot succes in Duitsland en de rest van Europa. Na deze hit volgde Lords Of The Boards. In 1999 zongen ze de titelsong voor de film "Meschugge". In 2000 kwam hun tweede album Don't Give Me Names uit, deze evenaarde het succes van het eerste album. Ze gaven diverse optredens op populaire festivals, bijvoorbeeld op Pinkpop. Na het tweede album werd het een tijdje stil rond de groep, maar in 2003 kwam het derde album genaamd Walking On A Thin Line uit. De eerste single 'You Can't Stop Me' werd weer een succes. Ze brachten in 2003 nog een livealbum uit en daarna werd het stil. In 2005 kwam het bericht dat de band uit elkaar was.

Na het stoppen met de Guano Apes is Nasic met een solocarrière begonnen, ze werkt nog steeds aan haar solo-cd. Ook heeft ze opgenomen met T.Raumschmiere, Apocalyptica en DJ Tomekk & Ice-T. In 2009 kwamen de Guano Apes weer bij elkaar.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Guano Apes. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

FOTO'S VAN Guano Apes

Foto Guano Apes te Guano Apes - 22/10 - Paradiso Foto Guano Apes te Nirwana Tuinfeest 2016 - Zaterdag Foto Guano Apes te Nirwana Tuinfeest 2016 - Zaterdag Foto Guano Apes te Guano Apes - 5/2 - 013 Foto Guano Apes te Bospop 2009 Foto Guano Apes te Lowlands 2003
 
Bekijk alle 39 foto's van Guano Apes

Guano Apes NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: