Rage Against The Machine

Uit: Los Angeles - Amerika

Rage Against The Machine werd in 1991 in Californië gevormd. De la Rocha speelde eerder in hardcorebands als Headstance, Farside en Inside Out en Morello in Lock Up. De band bracht in 1992 zelf een cassette uit met daarop twaalf nummers, waaronder de latere hit Bullet In The Head.

Met deze cassette speelde de band zich in het oog bij platenlabel Epic. De overgang naar deze 'major' deed veel vroegere fans twijfelen aan de integriteit van de band. Toch bracht Rage eind 1992 met een debuutalbum, met daarop de hits Killing In The Name en Bombtrack.

Hierna volgden vier jaren van werk aan een opvolger, waarin door de media veel gespeculeerd werd over het uiteengaan van de band. Het tweede album, Evil Empire, kwam in 1996 echter op de hoogste positie binnen in de Amerikaanse albumlijsten. De groep ging op tour met de hiphoppers van Wu-Tang Clan en bleef politiek actief, met als opmerkelijkste feiten een optreden op het benefietconcert voor de ter dood veroordeelde Mumia Abu-Jamal en het openlijk sympathiseren met de Peruaanse communistische guerillabeweging Lichtend Pad (Sendero Luminoso) die door onder meer de Europese Unie als terroristisch wordt beschouwd.

In 1999 kwam het album The Battle Of Los Angeles uit. Ook dit album bereikte de nummer één-positie en werd dubbel-platina.

In oktober 2000 —terwijl er een live-album in de maak zou zijn—kondigde De la Rocha plotseling zijn vertrek bij de band aan. Er kwam nog wel een laatste Rage-album, Renegades, met daarop covers, maar De la Rocha ging werken aan een solo-project, terwijl de rest van de band op zoek ging naar een nieuwe zanger. Deze werd gevonden in Soundgarden-frontman Chris Cornell, en zo werd de nieuwe band Audioslave gevormd. In 2003 verscheen uiteindelijk het live-album, vergezeld van een DVD-uitvoering.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Rage Against The Machine. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

FOTO'S VAN Rage Against The Machine

Foto Rage Against The Machine te Pinkpop 2008 Foto Rage Against The Machine te Pinkpop 2008 Foto Rage Against The Machine te Pinkpop 2008 Foto Rage Against The Machine te Pinkpop 2008 Foto Rage Against The Machine te Rock am Ring 2008 Foto Rage Against The Machine te Rage Against The Machine - 9/6 - GelreDome
 
Bekijk alle 16 foto's van Rage Against The Machine

Rage Against The Machine NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: