The Bluetails

The Bluetails vinden hun oorsprong in 2012 onder de naam Riverside Jr &Co. In eerste instantie speelt het trio, dat bestaat uit Dave en Henk Wessels (zoon en vader) en Alex Konijnenburg a.k.a Riverside Jr als gelegenheidsformatie. Alex en Henk maken dan nog deel uit van Big Will & the Bluesmen, een bekende act in het Nederlandse bluescircuit. Dave is nu en dan als gastmuzikant actief bij dit gezelschap en heeft daarnaast als main band de rockformatie We The Firm.

The bluetails heeft een nieuwe gitarist die bekend staat als Jona Konijnenburg een jonge talentvolle muzikant die The Bluetails gaat versterken, met zijnu nieke stijl en technische vaardigheden. Jona voegd een nieuwe dimensie toe aan de band”s sound en is een welkome aanvulling op het huidige line op.

Vanaf 2012 heeft Riverside Jr & Co vrijwel direct succes met optredens in Nederland en Belgie en dit continueert zich in 2013. De bekendheid neemt toe en daarmee de vraag naar een debuut cd. Daarom neemt de band in 2014 de live-cd ‘Riverside Tales’ op. Met dit album op zak en de gelegenheidsfase ontgroeid besluiten de mannen verder te gaan onder de naam The Bluetails, als volwaardige act op zowel kleine als grote podia.
De muziekstijl van The Bluetails is vooral old school blues, deels (semi) akoestisch, deels elektrisch. Van de Delta-blues van Patton en Son House tot de Chicago-blues van Big Bill Broonzy. Maar ook de Vaudeville nummers van Bessie Smith en Texas-blues van Lightning Hopkins komen voorbij. Zo nu en dan overgoten met een jazzy swing-saus al naar gelang de gelegenheid .

OUDE OPTREDENS VAN The Bluetails

  • 27 aug
  • 27 okt

KOMENDE OPTREDENS VAN The Bluetails

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Bluetails. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The Bluetails

The Bluetails NIEUWS