Van Klinken

Uit: Leeuwarden - Nederland

Van Klinken is een zowel Engels- als Nederlandstalige rockband. De composities en de teksten zijn van de hand van Specks, het muzikale brein van de band. De nummers bewegen zich tussen rock, funk, grunge en soms blues. Afhankelijk van het soort publiek kan de band ook covers in het repertoire opnemen. Zo zijn "Sympathy for the devil" van de Stones, "Automatic" van de Red Devils en "Spanish Stroll" van Mink de Ville op een niet mis te verstane, eigenzinnige wijze vertolkt.
De geschiedenis van Van Klinken laat zich haast niet navertellen. In het najaar van 1991 was de geboorte een feit en na vele bezettingswisselingen en naamswijzigingen is de band nu volgroeid tot een uitgebalanceerde act.

De pakkende melodielijnen en de verrassende wendingen in de composities van Specks (gitaar en zang) worden goed gefundeerd door een goed ingespeeld ritmetandem bestaande uit Arnoud Faber op bas en Mark Jongedijk op drums. Voeg daarbij het energieke spel van mondharmonica-maniak Harm Bakker (tevens zang) en de mens gaat los.

Van Klinken heeft in 1995 in de finale gestaan van de Kleine Prijs van Sneek en door de jaren heen tal van optredens gedaan (Nederland, Duitsland en Frankrijk). Na een jaar van bezinning zijn ze tot de conclusie gekomen dat hun honger naar de podia wellicht nooit gestild zal worden. Rock & Roll, man!

KOMENDE OPTREDENS VAN Van Klinken

Wij hebben geen informatie over komende shows van Van Klinken. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.