Flume (NL)

  • Flume (NL)
    Bevrijdingsfestival Overijssel 2010
    © Marieke Waalwijk
  • Flume (NL)
    Bevrijdingsfestival Overijssel 2010
    © Marieke Waalwijk
Uit: Enschede - Nederland

Flume is een pure en energieke indie pop/rockband uit Enschede. De band maakt eerlijke en zomerse popsongs, waarin een stuwende ritmesectie de ondersteuning vormt voor de gelaagde melodieuze gitaarpartijen en meerstemmige zanglijnen.

De doordringende, emotionele en regelmatig rauwe stem van gitarist en leadzanger Dennis houdt de liedjes bij elkaar, en combineert in vanzelfsprekende harmonie maar soms ook in dynamisch contrast met de warme, van soul doordrenkte uithalen van zangeres Anna-Eva.

In haar doel mooie, pakkende, maar ook muzikaal verfrissende nummers te schrijven, ontleent Flume haar inspiratie aan een uiteenlopende reeks helden als Thom Yorke (Radiohead), Justin Vernon (Bon Iver), Chris Martin (Coldplay) en Erlend Øye (The Whitest Boy Alive), maar ook vroegere legendes als Jeff Buckley, John Lennon en Jimi Hendrix. Deze brede muzikale roots van Flume maken dat de band tegelijkertijd fris en authentiek klinkt.

OUDE OPTREDENS VAN Flume (NL)

  • 03 dec `10
  • 26 aug
  • 05 mei
  • 01 mei `10

KOMENDE OPTREDENS VAN Flume (NL)

Wij hebben geen informatie over komende shows van Flume (NL). Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Flume (NL)

FOTO'S VAN Flume (NL)

Foto Flume (NL) te Bevrijdingsfestival Overijssel 2010 Foto Flume (NL) te Bevrijdingsfestival Overijssel 2010 Foto Flume (NL) te Bevrijdingsfestival Overijssel 2010 Foto Flume (NL) te Bevrijdingsfestival Overijssel 2010 Foto Flume (NL) te Bevrijdingsfestival Overijssel 2010 Foto Flume (NL) te Bevrijdingsfestival Overijssel 2010
 
Bekijk alle 9 foto's van Flume (NL)