Paul McCartney

Uit: Liverpool - Engeland

Paul McCartney is een Britse popzanger en componist. Hij werd bekend als basgitarist, pianist, gitarist, zanger en songwriter van The Beatles. McCartney schreef veel materiaal van de Beatles samen met John Lennon. McCartneys bekendste liedjes zijn Yesterday, Hey Jude, Let it Be en Eleanor Rigby.

Toen The Beatles in 1970 uit elkaar gingen begon McCartney meteen aan een solocarriere. Daarmee heeft hij ‘McCartney’ en ‘RAM’ uitgebracht. In 1971 richtte hij een nieuwe band op: Wings. Samen met zijn vrouw Linda en Denny Laine werden er ook een aantal succesvolle albums uitgebracht. Toen Wings van op wereldtournee wilde gaan werd McCartney op het vliegveld van Tokio gearresteerd voor bezit van softdrugs. Nadat McCartney vrij was zijn ze ook niet meer op tour gegaan. Daarna ging ook Denny Laine uit de band Wings en sindsdien is Wings ophouden met bestaan. Wegens de arrestatie in Tokio en de moord op John Lennon (december 1980) besloot McCartney voorlopig niet meer op tour te gaan.

McCartney werkte samen aan nummers samen met Stevie Wonder, Carl Perkins en Michael Jackson. Daarmee heeft hij ook verschillende nummers mee uitgebracht. In 2002 ging McCartney voor het eerst in 9 jaar weer tournee. En in 2015 verscheen een samenwerkingsproject met zangeres Rihanna en Kanye West. Daarmee werd de single 'FourFiveSeconds' opgenomen. Daarna heeft McCartney ook samen me Kanye West het nummer 'Only One' opgenomen.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (20) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Paul McCartney. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (20) oude optredens

FOTO'S VAN Paul McCartney

Foto Paul McCartney te Paul McCartney - 07/06 - Ziggo Dome Foto Paul McCartney te Paul McCartney - 07/06 - Ziggo Dome Foto Paul McCartney te Paul McCartney - 07/06 - Ziggo Dome Foto Paul McCartney te Paul McCartney - 07/06 - Ziggo Dome Foto Paul McCartney te Paul McCartney - 07/06 - Ziggo Dome Foto Paul McCartney te Paul McCartney - 07/06 - Ziggo Dome
 
Bekijk alle 7 foto's van Paul McCartney

Paul McCartney NIEUWS

Al het Paul McCartney nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: