Aka Moon

België

Sinds hun ontstaan in 1992 is het onmogelijk de Belgische jazz scene voor te stellen zonder dit innovatieve trio. Aka Moon’s verfrissende benadering van jazz geeft het drietal een unieke, herkenbare sound. Vertrekkend vanuit een ontmoeting met de Aka Pygmies in 1992, verschoof Aka Moon’s focus naar verschillende Afrikaanse, Indiase, Maghrebijnse, Cubaanse, Arabische, Afro-Amerikaanse & Europese tradities.

De unieke plaats die de band inneemt in het hedendaagse muziekveld is te danken aan het feit dat de muzikanten, onafhankelijk van trends, kunst combineren met geinspireerde muzikale ambacht. Aka Moon goochelt met polyritmiek & polyfonie zoals gekke DJ’s. Ze bewegen zich vlot
van de ene muzikale zin in de andere, waarbij ze nieuwe harmonieen openen en nieuwe ritmische paden bewandelen. Zowel als trio of in grotere formaties zijn ze caleidoscopisch en ongrijpbaar en creeren ze een wervelwind van niet te klasseren, genre-overstijgende en kosmische muziek.

Ze releasten reeds meer dan 18 albums, speelden in meer dan 30 landen en werkten samen met de meest virtuoze muzikanten, bands, choreografen en artiesten van over heel de wereld.

OUDE OPTREDENS VAN Aka Moon

  • 06 - 09   sep
  • 29 - 19   apr

KOMENDE OPTREDENS VAN Aka Moon

Wij hebben geen informatie over komende shows van Aka Moon. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Aka Moon