9 Lives

Uit: Rotterdam - Nederland

9 Lives is opgericht eind 2012 in Rotterdam door Yuri (Drums en Backingtracks) en Rohalt (Zang en Gitaar).
Beide muzikanten hebben al meer dan 20 jaar muzikale ervaring en besloten dat dit een goed moment was om de koppen bij elkaar te steken en de handen ineen te slaan.
De eerste intentie om een coverband te starten ging al snel overboord toen begin 2013 besloten werd om volledig voor het schrijven van eigen nummers te gaan.
De eerste nummers die medio 2013 hieruit ontstonden hadden een min of meer melancholische ondertoon, enigszins te vergelijken met bands als Portishead, Anathema en Radiohead.
Gebruikmakend van Backingtracks, stond 9 Lives in 2014 en 2015 een aantal keren op bescheiden podia in en rondom Rotterdam terwijl ondertussen hard werd gewerkt om de eigen stijl verder door te ontwikkelen.
Met de komst van Dominic (Basgitaar) medio 2016, werd de stijl van de muziek werd wat harder en sneller waardoor er meer variatie in het muzikale aanbod kwam, de wat meer donkere en melancholische muziek werd aangevuld met meer Rock, Grunge en Funky-achtige muziekstukken waardoor er heden ten dagen een mooi gevarieerd palet aan nummers aangeboden kan worden.
De ambities van 9 Lives zijn om zoveel mogelijk op te treden om zodoende zoveel mogelijk mensen te bereiken met onze muziek.

Yuri Rinkel - Drums en Backingtracks
Rohalt Blansjaar - Zang en Gitaar
Dominic Vos - Basgitaar

OUDE OPTREDENS

  • 11 mrt
  • 27 jun
  • 24 dec `14

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van 9 Lives. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS