The Bergman Therapy

Nederland

Na jarenlang spelen in diverse bands als gitarist of drummer was er zin in iets anders. In zijn eigen studio nam Frank Bergman een aantal semi-akoestische songs op. Zelf materiaal schrijven doet hij zelden meer; er zijn gewoon te veel liedjes die er om vragen gespeeld te blijven worden. En daar is hij dan ook wel heel goed in: liedjes van anderen de zijne maken.

“Begin 2013 had ik tijd om nou eens te doen wat ik altijd al heb willen doen: helemaal zelf een plaat opnemen, mixen en uitbrengen. Met muziek die ikzelf te gek vind. En dan het liefst op vinyl. Want dat vind ik nog steeds het lekkerste klinken. Kort en goed: die plaat is er nu. Met bekende en minder bekende nummers, all done my way. De muziek staat uiteraard stevig met beide benen in de blues, al ben ik beslist geen purist. Ik heb een aantal fijne bluesnummers onder handen genomen en een paar recentere nummers bewerkt en gearrangeerd als ware het bluessongs.”

“Op de plaat zelf speel ik veel instrumenten zelf, maar er hebben ook vrienden meegespeeld. Da’s gewoon veel te leuk, samenspelen!”

Live houdt The Bergman Therapy het klein: naast Frank Bergman (zang, gitaar) spelen Franka de Groot (zang, percussie) en Willem van der Valk (bas) mee.

OUDE OPTREDENS VAN The Bergman Therapy

  • 12 apr `14

KOMENDE OPTREDENS VAN The Bergman Therapy

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Bergman Therapy. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.