Baby take your teeth out

Uit: Barneveld - Nederland

Baby Take Your Teeth Out! is eind 1996 begonnen als cover(rock)band met nummers van (jaren 70) Rolling Stones, Herman Brood, Thin Lizzy etc. In de loop der tijd heeft de band zich steeds meer bezig gehouden met eigen werk.

Bandbezetting:

Arjan van den Brink (zang, slag- en sologitaar)
Hans Bleeker (drums)
Bas van Palenstein Helderman (solo- en slaggitaar, zang)
Gerrit van Veldhuizen (basgitaar, zang)

De muzikanten komen uit Barneveld en omgeving en hebben door de jaren heen opgetreden in een aantal café’s in Barneveld, Voorthuizen, Nijmegen, 2 keer meegedaan aan de Heidepopprijs in Ede, gespeeld op de Bluesroute in Utrecht en op Puddingpop in Leusden. Tussen deze optredens door maakt de band een demo CD met hoofdzakelijk eigen werk.

Na 2 keer meegedaan te hebben aan de Heidepopprijs in Ede en aan de Kip zonder Poppreis in Barneveld en daar gewonnen, mocht de band door naar de tweede ronde in Ede, waar de band een derde plaats bemachtigde en daar ontdekt werd door een grote producer.

Deze producer luistert naar de naam Evert Nieuwstede (vroeger zanger van de Nederlandse band ''Urban Heroes''). Ook heeft hij samengewerkt met artiesten als Golden Earring, Herman Brood om er maar eens een paar te noemen.

De band kreeg de kans om 2 nummers op te nemen in de ''Creative Sound'' studio in Hilversum, onder leiding van de top engineer Patrick Ulenberg,
Ondertussen is de band bezig met het opnemen van een tweede CD (onder leiding van de Barneveldse Producer Paul Strous)

Deze CD met 5 eigen composities zal dit jaar uitkomen in eigen beheer, gevolgd door een promotie concert waarvan de locatie nog onbekend is.

B.T.Y.T.O.! heeft goede hoop Nederland en de rest van de wereld te gaan veroveren in 2003.

And remember: B.T.Y.T.O.! should be heard loud!

OUDE OPTREDENS VAN Baby take your teeth out

  • 22 aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Baby take your teeth out

Wij hebben geen informatie over komende shows van Baby take your teeth out. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.