Ruchadze Band

Uit: Amsterdam - Nederland

Konstantin Ruchadze is zo’n voorbeeld van een weerbarstige, onstuitbare muzikant die zichzelf overal en steeds weer opnieuw uitvindt. Zijn muzikale pad ging van Moskou, Praag, Wenen, via Zuid-Spanje naar Amsterdam. Nergens deed hij concessies aan de muziek.Hij werd geboren in een kunstzinnige familie te Moskou, die nauwe banden onderhield met Stalin.

Ruchadze’s moeder was operazangeres en leerde hem klassiek zingen. Op school pikt hij het schrijven op en door beide te combineren, weet hij binnen no time prijzen in de wacht te slepen als zanger en tekstschrijver. Zijn hang naar vrijheid deed hem losbreken van het Stalinistische establishment.

Een aantal jaar later, Ruchadze woont inmiddels in Praag, speelt hij rhythm & blues, funk en fusion muziek met de Ruchadze Band. De populariteit van de zanger groeit dusdanig, dat de communistische autoriteiten hem een halt toeroepen. Hij mag niet overal optreden omdat hij westerse muziek speelt. De band valt deels uit elkaar en Ruchadze besluit op een aanbod in te gaan om een tour in Oostenrijk te doen. Dat land verleent hem vervolgens ook asiel.

Later verhuist hij naar Amsterdam en deelt hij het podium met o.a. Jan Akkerman en Candy Dulfer. Inmiddels heeft hij de Ruchadze Band weer bij elkaar gebracht en een paar jonge Amsterdamse muzikanten aan de line-up toegevoegd. Hij schrijft nieuwe muziek in de hoofdstad waar hij zich helemaal op zijn plek voelt en noemt deze voortzetting van zijn band toepasselijk ‘Ruchadze Band – Amsterdam Beyond’.

OUDE OPTREDENS VAN Ruchadze Band

  • 15 jan `15
  • 19 jan `14

KOMENDE OPTREDENS VAN Ruchadze Band

Wij hebben geen informatie over komende shows van Ruchadze Band. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Ruchadze Band