De Vliering

Uit: Gorinchem - Afghanistan

Folkrock van eigen bodem.De Vliering is een folkrockband die begin 2013 is samengesteld uit liefhebbers van folk in de ruimste zin van het woord. De ervaren muzikanten komen uit verschillende disciplines: van klassiek tot jazz en van folk tot heavy metal. Er blijkt een sterke voorliefde uit voor stevige Nederlandse taal, robuuste uitspraken, grote woorden en kleine poëtische kanttekeningen. Soms worden er traditionals ver- of hertaald.
Het hele repertoire is geschreven door de bandleden zelf in het Nederlands met een hang naar historie.
Het geluid van de spiksplinternieuwe band varieert van stevige rock tot sierlijke wereldmuziek en van onvervalste folk tot een lekkere popsound, met soms een vleugje kleinkunst.

De band bestaat uit Ruud Verschoor( ex- Sistrum, Kanniedansband, Mazzief, Bridge of Rock, Blackthorn, McVolk)op gitaren en mandoline, Kees Komen (Vintage 5, Kortdagband, Mazzief, Kanniedansband, McVolk) op drums en Wouter Kuyper ( oa Lirio, ex-Laroux, Goet ende Fyn ) op doedelzak, trekzakken en tinwistle. Ronald van Luijk (Bryce) op bas en Helga Buitelaar (Yonder/Aerdewerck/Janis Pearls/ex DiromDarom) Zang en fluit.
De meiden van: Stem Vast verzorgen de backingvocals.

Hier is een voorproefje: http://www.youtube.com/watch?v=fIqyUdXmA4A

KOMENDE OPTREDENS VAN De Vliering

Wij hebben geen informatie over komende shows van De Vliering. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.