Keessie & the Seltens of Swin

Uit: Nijmegen - Nederland

De originele jaren vijftig rock-‘&-roll formatie KEESSIE & THE SELTENS OF SWING uit ST.Anthonis, Rijkevoort, Mill en Nijmegen, is al sinds begin jaren 80 actief in de muziek scene. Dit unicum wordt onderstreept door het feit, dat maar liefst vier van de vijf bandleden al sinds het ontstaan bij de inventaris horen. Alleen bassisten blijken nog al lastige lui, want hiervan heeft Keessie er namelijk inmiddels 3 versleten. Met de vierde lijkt het nu heel wat beter te gaan en misschien wel omdat Hank Honey, zijn onverslijtbare vetkuif en staande bas meebracht.

KEESSIE & THE SELTENS OF SWING die ook vaak te vinden zijn op feesten met het thema rock-‘&-roll en de jaren vijftig en zestig, speelt muziek van o.a. good old Elvis, Chuck Berry, Gene Vincent, Eddy Cochran, Johnny Burnett en vele andere ouwe rockers. Ook heeft Keessie ondertussen een groot aantal eigen nummers op het repertoire staan en dat natuurlijk geheel in de stijl van de vijftiger jaren. De favoriete onderwerpen zijn dan uiteraard de drank, vrouwen, auto’s, macho’s en ego’s. In maart 2002 bracht Keessie & the Seltens of swing een cd uit, met daarop een groot aantal van deze eigen nummers en covers van andere ouwe rockers.

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Keessie & the Seltens of Swin. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.