AM & Shawn Lee

Amerika    Genre(s): Pop - singer/songwriter

Amerikaan AM en Engelsman Shawn Lee maken samen het album 'Celestial Electric', maar dit doen ze niet in dezelfde omgeving. Ieder nemen ze hun partijen op in het thuisland.

Verschillende muzikanten zijn het. AM is een singer-songwriter, terwijl Shawn Lee een producer/multi-instrumentalist is. Twee tegenpolen die elkaar uitstekend aanvullen, zo blijkt op het album. Dat komt omdat ze sowieso één ding gemeen hebben: beide heren delen een voorliefde voor groovende jaren zestig- en zeventig-soundtracks.

Deze sound is dan ook duidelijk terug te horen. Wat ook terug te horen is zijn bezwerende drumritmes worden gecombineerd met dunne synths en gitaren. Hierover heen zingt AM met zijn ruwe stem.

AM tourt in 2010 internationaal met het Franse elektronische pop duo AIR, de Franse Chanteuse Charlotte Gainsbourg en het Braziliaanse icoon Caetano Veloso.

OUDE OPTREDENS VAN AM & Shawn Lee

  • 19 - 22   apr

KOMENDE OPTREDENS VAN AM & Shawn Lee

Wij hebben geen informatie over komende shows van AM & Shawn Lee. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

CD-RECENSIES

AM & Shawn Lee Celestial Electric cover

AM & Shawn Lee - Celestial Electric

De meeste muzikanten renderen het beste bij een face to face samenwerking. Elkaar, stimuleren, enthousiasmeren en direct corrigeren werkt bij de meeste mensen nou eenmaal het beste. En zoals altijd...