ARTIEST: Luka Bloom

Ierland    Genre(s): Pop - pop

Barry Moore is op 23 mei 1955 geboren, maar bij ons is hij beter bekend onder zijn artiestennaam Luka Bloom. Hij is een Ierse singer-songwriter. De naam 'Luka' is afkomstig van de gelijknamige hit van Suzanne Vega uit 1987. 'Bloom' is de achternaam van de hoofdpersoon uit het boek Ulysses van James Joyce.

Voordat Luka Bloom beroemd was als singer/songwriter speelde hij samen met zijn broer Christy Moore (ook singer-songwriter) in de band Moving Hearts.

Onder zijn eigen naam Barry Moore heeft Luka eind jaren '70 / begin jaren '80 drie albums uitgebracht, waarbij hij een typisch eigen geluid wist te creeeren dankzij een zekere tokkeltechniek. Nadat er een ziekte kreeg beinvloedde dit zijn handen en kon hij niet meer de tokkeltechniek gebruiken. Luka overgegaan op een andere manier van spelen welke tot op de dag van vandaag de unieke 'Luka-sound' geeft.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (116) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (116) oude optredens

FOTO'S VAN Luka Bloom

Foto Luka Bloom te Luka Bloom - 29/3 - Koninklijk Theater Carré Foto Luka Bloom te Luka Bloom - 29/3 - Koninklijk Theater Carré Foto Luka Bloom te Luka Bloom - 30/11 - TivoliVredenburg Foto Luka Bloom te Luka Bloom - 30/11 - TivoliVredenburg Foto Luka Bloom te Luka Bloom - 29/3 - Koninklijk Theater Carré Foto Luka Bloom te Luka Bloom - 29/3 - Koninklijk Theater Carré
 
Bekijk alle 13 foto's van Luka Bloom

Luka Bloom NIEUWS

Al het Luka Bloom nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: