Evita Tjon A Ten

Uit: Zoetermeer - Nederland

"Kunst en muziek kunnen werelden samenbrengen en troost bieden.
Muziek en kunst kunnen helen als zaken stuk zijn" (mijn veronderstelling)

Evita Tjon A Ten is op 8 oktober 1986 geboren in Paramaribo, opgegroeid in Nederland, en zij heeft van huis uit altijd de ruimte gekregen om zich creatief te ontwikkelen op verschillende gebieden. Haar multiculturele achtergrond (Chinees, Creools, Hindostaans, Libanees, Schots en Duits) heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de liefde voor verschillende stijlen van kunst en muziek. Naast haar passie voor muziek en kunst is zij aan de Hotelschool Den Haag afgestudeerd (BBA.HM).

Ze leerde viool spelen en besloot na 10 jaar om te gaan zingen. Door de liefde voor klassieke muziek en haar Caraibische achtergrond voelt zij zich bij verschillende muziekstijlen thuis. Maar het allerliefst zingt zij jazz. Met optredens voor verschillende gelegenheden in binnen- en buitenland heeft muziek voor haar veel betekenis.


Na samenwerking met verschillende muzikanten, werkte ze door een gelukkig toeval samen met Ilvio Pietersz, pianist. Vervolgens kwam zij in contact met Soeshiel Sharma (drums) en Randy Winterdal (basgitaar) en Mikel Foendoe (piano). Evita & the SIRs was geboren.
Na een succesvol optreden tijdens The Hague Jazz Festival 2010 blazen Evita, Soeshiel, Randy en Mikel diverse oude melodieën nieuw leven in en delen zij dezelfde passie voor muziek. Ik leer veel van hen en hopelijk nog heel veel jaartjes.

De bijzondere combinatie van top routiniers en een dame die ........... Oordeel zelf maar!

KOMENDE OPTREDENS VAN Evita Tjon A Ten

Wij hebben geen informatie over komende shows van Evita Tjon A Ten. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.