ARTIEST: The Rasmus

Uit: Helsinki - Finland    Genre(s): Rock - rock

The Rasmus (zanger Lauri, gitarist Pauli, drummer Aki en bassist Eero) is een Finse Powerpop/Rock-Band band die in het Noorden (lees: Finland, Sweden, Noorwegen) en ook in Duitsland al een tijdje razend populair is. In 1996 verscheen hun debut album "Peep" die makkelijk goud werd. Met hun vierde album "Into"(2001) wint de band in Finland allerlei prijzen; beste Band, beste Single en beste Album van het jaar.
in 2004 verscheen de nieuwste cd "Dead letters", die ook in Nederland een hit is. De single 'in the shadows' werd een grote alternatieve hit, waarna de band op Pinkpop en Rock Werchter kwam spelen. Op Reading, in Engeland, was de onthaal een stuk minder enthousiast: de band werd met flessen bekogeld. Voor de band zat er weinig anders op om het podium te verlaten.

Het nieuwste album is inmiddels Hide From The Sun, uit 2006. Het komende album Black Roses komt rond het einde van de zomer uit.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (25) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (25) oude optredens

FOTO'S VAN The Rasmus

Foto The Rasmus te The Rasmus - 21/11 - Melkweg Foto The Rasmus te The Rasmus - 21/11 - Melkweg Foto The Rasmus te The Rasmus - 27/2 - Effenaar Foto The Rasmus te Koninginnedag 2004 Foto The Rasmus te The Rasmus - 1/12 - Melkweg Foto The Rasmus te Dauwpop 2006
 
Bekijk alle 36 foto's van The Rasmus

The Rasmus NIEUWS

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: