Damien Rice

Uit: Celbridge - Ierland

De in 1973 in Celbridge, Ierland geboren Damien Rice begint zijn muzikale carrière in de rockband Juniper. Aan de vooravond van de release van hun debuutalbum verlaat hij Juniper en vertrekt naar Italië. Hij speelt gitaar, schrijft nummers en trekt door Europa als straatmuzikant. Uiteindelijk vormt hij een nieuwe band waarmee hij in en rond Dublin optreedt in koffiehuizen.

Dankzij zijn achterneef David Arnold (bekend van Björk’s ‘Play Dead’) kan Rice zijn debuutalbum O opnemen. Het album verschijnt in 2002 en krijgt lovende kritieken. Het wint in 2003 zelfs de Mercury Music Prize.

In 2006 verschijnt de opvolger 9 en de kritieken zijn deze keer wisselend. De single ‘9 Crimes’, een duet met Lisa Hannigan schopt het tot 3FM Megahit en zorgt ervoor dat Damien Rice bekender wordt in Nederland.

In november 2011 brengt U2 het compilatie album "AHK-Toong BAY-bi Covered" uit om het 20-jarig bestaan ​​van U2's Achtung Baby album te vieren. Op het album staat een een uitgeklede, piano-gedreven interpretatie van 'One' door Damien Rice.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (29) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Damien Rice. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (29) oude optredens

FOTO'S VAN Damien Rice

Foto Damien Rice te Damien Rice - 07/07 - Paleis Soestdijk Foto Damien Rice te Lowlands 2007 Foto Damien Rice te Damien Rice - 07/07 - Paleis Soestdijk Foto Damien Rice te Iceland Airwaves 2013 Foto Damien Rice te Damien Rice - 07/07 - Paleis Soestdijk Foto Damien Rice te Damien Rice - 07/07 - Paleis Soestdijk
 
Bekijk alle 28 foto's van Damien Rice

Damien Rice NIEUWS

Al het Damien Rice nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: