Dennis Leeflang

Nederland

Geïnspireerd door platen van bands als Iron Maiden en Guns 'n Roses besluit de 13 jarige Dennis Leeflang in 1993 te gaan drummen. Na enkele jaren in diverse coverbands gespeeld te hebben ontmoet Dennis in 1996 bassist van Veen. Hij nodigt Dennis uit mee te helpen aan een nieuw project. Nummers voor een demo-tape zijn klaar, maar er is geen drummer voorhanden. De plannen zijn groots en de band heeft al interesse van enkele personen in "het wereldje". Enkele maanden later speelt Dennis de demo van dit project in. Onder de bandnaam Within Temptation wordt de demo uitgebracht en verstuurd aan tientallen labels.
Als de band daarna begint met repeteren en werken aan nieuw materiaal ontdekken zowel hijzelf als de rest van de band dat Dennis in deze band niet op zijn plaats is en Dennis verlaat de band eind 1996. Enkele dagen later tekent de band een platendeal.
Als Dennis eind 1998 gitarist Marcel Coenen van de band Lemur Voice ontmoet gaat het balletje pas weer rollen. Coenen zoekt een drummer voor een eenmalig tribute optreden en Dennis biedt zich aan. De twee klikken zo goed dat besloten wordt om in de vorm van een project samen aan materiaal te gaan werken.
De reacties op deze demo zijn erg goed waarop wordt besloten een vaste bezetting te zoeken en het project om te zetten tot een serieuze band. Vanaf 2001 toert Sun Caged flink door het land en verwerft een aanzienlijke status als liveband. In 01 en 02 worden nog 2 demo's uitgebracht waarna de band een platendeal tekent. Het debuutalbum zal in de zomer van 2003 verschijnen.

OUDE OPTREDENS VAN Dennis Leeflang

  • 01 apr
  • 11 - 13   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Dennis Leeflang

Wij hebben geen informatie over komende shows van Dennis Leeflang. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Dennis Leeflang

Live gezien door: