Kaat en Daan

Ze zijn jong, barsten van het talent en klinken helemaal als zichzelf: Kaat (zang en gitaar) & Daan (gitaar, zang en mondharmonica), beiden 18 jaar. Hun repertoire bestaat uit eigen popnummers die hun inspiratie vonden in het leven van alle dag. Akoestische, pure muziek met een knipoog naar de 70’s. Met een zuivere eenvoud creëert dit duo keer op keer kippenvel momenten waarmee ze hun publiek blijven boeien.

Onder de sterke muzikale begeleiding van Daan weet Kaat met haar typisch, onaangetaste stemgeluid menig muzikaal oor te vervoeren. Het is de unieke muzikale compatibiliteit van Kaat & Daan die voor een onvergelijkbare eenheid zorgt.

Hun samenwerking startte spontaan tijdens een reis naar Parijs. Wat met een zweem van romantiek op de trappen van Montmartre begon liep uit op vele optredens. In April 2008 schreven Kaat & Daan hun eerste song en snel raakten ze in een stroomversnelling.

In oktober 2008 wonnen ze met de cover “Goodbye” de “Tom Helsen contest” op Studio Brussel. Vervolgens mochten Kaat & Daan tijdens 3 concerten van Tom Helsen hun versie van “Goodbye” brengen. Na het succes van de eerste twee shows werd door de voltallige band van Tom Helsen besloten dat ze de volledige tournee in 10 CC’s mochten meespelen.

Tijdens “Music Live Vlaanderen” 2009 haalden Kaat & Daan de finale. Hierdoor kregen ze de kans hun muziek tot ver over de grenzen te laten weerklinken. Ze gingen op tournee door Slovenië en sleepten op de koop toe de prijs in de wacht voor een studio-opname. Met deze studio-opname namen ze hun laatste nieuwe EP op.

In mei 2009 werd er een reportage gemaakt over Kaat & Daan waarmee ze hun debuut maakten op TMF!

Inmiddels wordt er hard gewerkt aan een eerste album en druk onderhandeld met kandidaten (waaronder EMI) die de distributie en/of promotie voor hun rekening willen nemen.

OUDE OPTREDENS VAN Kaat en Daan

  • 01 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Kaat en Daan

Wij hebben geen informatie over komende shows van Kaat en Daan. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

Kaat en Daan NIEUWS