ARTIEST: Jennie Lena

Uit: Purmerend - Nederland

Na het winnen van Talent Night Rotterdam in 2007 reisde Jenny af naar Amerika om op te treden in het Apollo Theatre in Harlem, N.Y. Daar dwong ze haar publiek op glorieuze wijze aan haar voeten. Na het soulvolle optreden volgde een staande ovatie en won ze de eerste prijs. Die avond ontpopte zich een nieuwe ster aan de horizon.

Het werd al vroeg duidelijk dat Jenny op het podium terecht zou komen. Van haar 5e tot haar 14e zat ze bij het Nederlands Kindertheater en zong ze op platen van het kinderkoor o.l.v. Tonny Eijk. Ze ontdekte in die tijd de Jackson 5, Teena Marie en Lauryn Hill, die haar uiteindelijk zouden inspireren tot het schrijven van haar eigen liedjes. Vanaf haar puberteit zong ze in talloze bandjes. Later volgde ze een theateropleiding alwaar zij het podiummonster in zich ontwikkelde en zich ontplooide tot wie ze is: een theatrale stageperformer in hart en nieren.
Daar ontmoette ze ook de schoolpianist, die haar de eerste stappen liet zetten in het schrijven van haar eigen liedjes. Na veel voor andere artiesten te hebben geschreven besloot Jenny haar eigen pad uit te stippelen als solo artiest, en begon aan haar debuutalbum te schrijven.

Nu is het eindelijk zover: “Monsters” is er. Een veelzijdige, eigenzinnige en kleurrijke muzikale mix van pop en soul. Jenny heeft zich overduidelijk laten inspireren door de harde en zachte kanten van het leven en de liefde. Haar persoonlijke ervaringen heeft ze kunnen verwerken tot een spannend en zeer avontuurlijk album waarbij ze een diepe verbondenheid en overgave aan zichzelf ten tonele spreidt.

Met haar glasheldere, kenmerkende en krachtige soulvolle stem weet Jenny Lane ieder optreden de harten van het publiek te veroveren. Met haar eigenzinnigheid, theatraliteit. creativiteit, geestigheid en super groovende liveband neemt Jenny Lane het publiek mee op een tocht van intimiteit en uitbundigheid. Ze zingt vanuit haar hart, naturel en authentiek, met een nonchalance die je kippenvel bezorgt.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (74) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (74) oude optredens

FOTO'S VAN Jennie Lena

Foto Jennie Lena te Joss Stone - 1/2 - Paradiso Foto Jennie Lena te Joss Stone - 1/2 - Paradiso Foto Jennie Lena te Joss Stone - 1/2 - Paradiso
 
Bekijk alle 3 foto's van Jennie Lena

Jennie Lena NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: