Euro Cinema

Uit: Amsterdam - Nederland    Genre(s): Roots - fusion Roots - jazz Soul/R&B/Hiphop - funk Soul/R&B/Hiphop - soul

Euro Cinema komt voor het eerst bij elkaar in 2008. De eerste demo Euro Boogaloo wordt via Myspace meteen opgepikt door invloedrijke DJ’s als Maestro (Blue Note) en Craig Charles (BBC6). Daarna gaat het hard. De band speelt op bekende podia en festivals in Nederland en opent in 2010 zelfs het prestigieuze Saint Paul Soul Jazz Festival in Frankrijk.

Debuutsingle Brooklyn Groove (geproduceerd door Hollandse funkmastermind Phil Martin) verschijnt in eerste instantie alleen op vinyl op het bekende Amerikaanse label Hammondbeat Records. De single krijgt airplay in de VS, Canada, Groot Brittannië en in Nederland op Radio 6.

De mannen van Euro Cinema omschrijven hun muziek als Hammond Funk & Cinematic Souljazz. De muziek, met een prominente plek voor het grommende Hammond Orgel, roept associaties op met B-film soundtracks uit vervlogen tijden. Maar bovenal is het jazzy muziek waarop je zonder diploma Hogere Muziekkunde prima kunt dansen. De band heeft dan ook als motto: jazz isn’t dead, it just smells funky!

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (13) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Euro Cinema. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (13) oude optredens

CD-RECENSIES

Live gezien door: