Mary&Me

Uit: Gent - België

Mary&Me, de band rond zangeres en songwriter Elke-Andreas b. en Pieter-Jan De Waele, brengt bezwerende luisterliedjes die uitnodigen met de ogen dicht te beluisteren. Onder de kabbelende pianodeuntjes en het lieflijke gezang schuilen echter dreigende bassen, donkere teksten en vocale uithalen. Eens deze band je in slaap gewiegd heeft, laat hij je uit een nachtmerrie wakker schrikken.
Mary&Me klinkt als Kate Bush met dissonanten, Coco Rosie dat hits schrijft en Nouvelle Vague na een carcrash. Maar vooral als Mary&Me.

Live laat Mary&Me zich met eyes wide shut bekijken als een Velvet Underground & Nico mét humor. Zangeres Andreas b. maakt er een sport van zich te hullen in een zwempak uit de jaren ’50, een jurkje met skeletprint of gewoon een Indianenkostuum. Bovendien slaat deze band op het podium echt zijn klauwen uit en rijten ze hun prachtige liedjes al eens open met een vlaag van distortion.

Het moet Mary&Me geweest zijn die speelde in de bar in Twin Peaks op de avond dat Laura Palmer vermoord werd…(fdp)

Live bezetting : elke andreas b.: zang / pieter-jan de waele: zang+gitaar / selien hoessen: piano / bram gringhuis: bas / pieter-jan van den berghe: synths+sound / dries nauwynck: drum+percussie

OUDE OPTREDENS VAN Mary&Me

  • 01 nov `12
  • 29 okt `08

KOMENDE OPTREDENS VAN Mary&Me

Wij hebben geen informatie over komende shows van Mary&Me. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Mary&Me

In het wil graag live zien lijstje van