ARTIEST: Ólafur Arnalds

Uit: Reykjavík - IJsland

Olafur Arnalds is een multi-instrumentalist uit Reykjavik, IJsland. Zijn muziek bestaat uit een mengelmoes van piano en strijkers in combinatie met loops en edgy beats, die hij vormt tot een cross-over van ambient/elektronic tot pop. Net als de muziek van landgenoten Sigur Ros of Mum beginnen Arnalds nummers vaak verstild, als een misthoorn in de verte. Vervreemdend en geruststellend tegelijk, zoals de muziek van labelgenoot Nils Frahm, met wie Arnalds ooit samenwerkte.

Een aantal nummers van Arnald zijn ook als soundtracks opgenomen. Zo heeft hij in 2012 de soundtrack voor de film "The Hunger Games" verzorgd. Arnalds heeft in het verleden diverse EP's en albums uitgebracht waarvan als laatste in 2013 "For Now I Am Winter". In 2013 bracht hij ook een nieuwe single uit, genaamd "Old Skin" die op nummer 29 in IJslandse hitlijsten verscheen.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (57) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (57) oude optredens

FOTO'S VAN Ólafur Arnalds

Foto Ólafur Arnalds te Ólafur Arnalds - 8/5 - Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven Foto Ólafur Arnalds te Ólafur Arnalds - 8/5 - Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven Foto Ólafur Arnalds te Iceland Airwaves 2009 Foto Ólafur Arnalds te Klub Radar 11 - 15/5 - Tivoli Foto Ólafur Arnalds te Le Guess Who? 2013 - dag 3 Foto Ólafur Arnalds te Ólafur Arnalds - 8/5 - Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven
 
Bekijk alle 24 foto's van Ólafur Arnalds

Ólafur Arnalds NIEUWS

Al het Ólafur Arnalds nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: