King Freddy

België

Eindelijk terug een King die springlevend is…

November 1997, Franse truckers beginnen een staking die Europa voor een tijdje platlegt. Freddy LeBlanc, transporteur en garagist na de uren, laat de boel voor wat het is en gaat zwaar geïnspireerd op zoek naar gelijkgezinden. Jean-Marie-TLK-Duchamp koopt een bas, Maurice De Vries leert gitaar spelen en Bernard Benoit kruipt recht vanuit hun stamkroeg achter de microfoon. Met bevlogen teksten en dito muziek willen zij het leven op de baan en alles wat daar rond hangt, verloren loopt en zwerft uit het donker halen.
Versterkt door Stan Gielen op bluesharp, De Frisse Cannaerts met trompet, Don Antonio op slagwerk en hun Barbecue Master staan zij voortaan ronkend als een goed geoliede machine van veertig ton op de felste podia van het land.

Samen met de oogverblindende RoadBarBeauties doorkruist King Freddy & De Lazy Intercoolers ondertussen tien jaar lang het denkbeeldige landschap van het leven ‘on the road’: fuchia roze diensters, de fantasie van een gemiddelde camionchauffeur en de romantiek van een platgereden Spaanse egel.

Hun wapens zijn de vlijmscherpe messen der country, surf, blues en rock,maar vooral iets daartussen dat qua roerende eerlijkheid langs alle kanten uit de bocht gaat.
En ook u zal onvoorwaardelijk een versnelling hoger willen schakelen bij hun optredens. Want stil staan is niet enkel tijdverlies in deze branche.

Hun 10 jaar durende rit bracht hen dan ook langs iets minder dan 256 podia. Veel kleine maar ook grote zoals Maanrock, De Gentse Feesten, Boterhammen in het Park, OLT Rivierenhof en de AB te Brussel: de plek waar zij buiten alle verwachtingen in furore maakten door de derde plaats en publieksprijs van de Nekka wedstrijd 2007-2008 op te laden.

OUDE OPTREDENS VAN King Freddy

  • 25 - 29   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN King Freddy

Wij hebben geen informatie over komende shows van King Freddy. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.