Göksel Yilmaz

Dit ensemble brengt wereldmuziek, gezongen in het Turks, Arabisch en Koerdisch. Eeuwenoude traditionele liederen worden met een eigentijdse benadering voorgedragen. Eigen composities van Göksel Yılmaz, welke sterk zijn beïnvloed door traditionele muziek, maken deel uit van het bijzondere repertoire. De combinatie met de zachte klanken van de instrumenten en de bijna mystieke liefelijke zang maken dit ensemble tot een inspirerend geheel.
De zachte muziek van dit bijzondere ensemble, nodigt uit tot het dwalen in de mystiek van het oosten. De harmonieuze “dans” tussen de viool en de gitaar - welke het hart vormen van dit ensemble - is meeslepend. De zachte en hartverwarmende zang laat je dwalen in een droom.
De dragende contrabas geeft je een warm en geborgen gevoel. De prikkelende klanken van de percussie herinneren je aan je hartslag en wijzen je de weg. Een weg met veel obstakels. De zoektocht gaat verder in de vorm van improvisaties. De luisteraar wordt vervoerd naar situaties van verdriet tot intense liefde en blijdschap, van verlangen tot opstand…
Je wordt meegevoerd op een muzikale reis door het leven…

Bezetting:
Göksel Yılmaz: zang, gitaar, saz, ney
Anne Bakker: viool
Selahattin Yılmaz: percussie
Sándor Kém : contrabas

OUDE OPTREDENS VAN Göksel Yilmaz

  • 17 aug `21
  • 20 dec `19
  • 26 - 05   jun
  • 10 - 11   mei
  • 14 - 15   jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Göksel Yilmaz

Wij hebben geen informatie over komende shows van Göksel Yilmaz. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Göksel Yilmaz