Monophone

Uit: Utrecht - Nederland

Monophone is een muzikaal avontuur waarin 2 mensen steeds op zoek zijn naar mooie liedjes, sferen en geluiden die hen zelf en andere mensen raakt. De muziek die Monophone maakt wordt tegenwoordig vaak "Singer- songwriter" stijl genoemd.

Monophone komt uit Utrecht. In 2006 kruisden de 2 bandleden elkaars pad en besloten een creatieve samenwerking aan te gaan. De band bestaat uit Merel van Laake en Dennis Verkerk.

Beide muzikanten hebben muziek als rode draad in hun leven en zijn daar, zij het op totaal verschillende wijze, elke dag mee bezig. Merel schrijft liedjes sinds haar twaalfde en studeert nu aan het conservatorium van Rotterdam. Dennis Verkerk heeft zichzelf het bespelen van verschillende instrumenten aangeleerd en heeft een ontembare passie voor alles dat met geluid te maken heeft.

Monophone speelt voornamelijk eigen werk. Merel schrijft voornamelijk de liedjes. Ze begeleidt zichzelf op gitaar en soms piano, zodat Dennis met zijn gitaar en een koffer vol knopjes de arrangementen eromheen kan bouwen. De kracht van Merel's stem en de dans die haar stem maakt met Dennis' gitaarspel maakt dat je wilt gaan zitten en blijven luisteren.

Monophone is eigenzinnig, hartstochtelijk, eigenwijs, lief en zeer vastberaden.

OUDE OPTREDENS VAN Monophone

  • 01 - 08   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Monophone

Wij hebben geen informatie over komende shows van Monophone. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.