Electric Light Orchestra

Engeland

Electric Light Orchestra (ELO) is een Britse rockgroep uit Birmingham. De groep wordt geformeerd door Row Wood, Jeff Lynne en Bev Bevan in 1971. Ze maken vooral rock- en popmuziek en gebruiken instrumenten als cello en viool om een klassieke draai aan hun muziek te geven. Het debuutalbum ‘’The Electric Light Orchestra’’ komt uit in 1971 en verschijnt in 1972 onder de naam ‘’No Answer’’ in de Veregenigde Staten.
Hun zesde album ‘’A New World Record’’ komt uit in 1976 en wordt een platina album. Dit is ook hun eerste album dat de top tien haalt in het Verenigd Koninkrijk.

Roy Wood verlaat de groep kort na hun eerste album, samen met Bill Hunt (hoorn, keyboard) en Hugh McDowell (cello) en vormen de band ‘’Wizzard’’. Jeff Lynne blijft over met Bev Bevan (drums, zang), Mike Edwards (cello), Wilfred Gibson (viool), Richard Tandy (basgitaar). Na vele wisselingen in de bandbezetting, blijven Lynne en Bevan als ‘’ELO Part II’’ in 1989 over. In 2001 kwam het album ‘’ZOOM’’ uit, de enige originele leden die dan nog over zijn, zijn Jeff Lynne en Richard Tandy.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Electric Light Orchestra. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Electric Light Orchestra NIEUWS

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: