Sherman Robertson & The Bluesmove

Sherman Robertson is van 1948, en afkomstig uit Louisiana, inderdaad, de bakermat van zydeco. En ook de swamp blues, denk aan Tony Joe White, ligt er altijd op de loer. Voordat hij, eind jaren tachtig met een eigen band begon, verleende hij jaren gewaardeerde hand- en spandiensten in de bands van legendarische Louisiana-artiesten als Clifton Chenier, die hem in 1982 opnam in zijn gevolg. Als gitarist in The Twisters, de groep van accordeonist Rockin’ Dopsie, is hij in een gastrol te horen op het album Graceland van Paul Simon. Opgewekte dansmuziek was in die dagen het hoofdgerecht, droeve blues zoveel als mogelijk vermijdbaar.
Maar o heerlijke tegenstrijdigheid; als grote en vroege invloed wordt wel Hank Williams genoemd, en veel treuriger kunnen liedjes niet klinken, Jambalaya uitgezonderd. Zijn eerste albums I’m the Man en Here & Now kwamen uit op het Atlantic label. Op eigen benen heeft Sherman Robertson zich met verschillende bands en stijlen zich vooral ontwikkeld als respectabel live-artiest, die zijn publiek kan lezen zoals een waarzegster dat een hand kan. Het publiek, ook in Tiel, kent voor Robertson geen geheimen.

OUDE OPTREDENS VAN Sherman Robertson & The Bluesmove

  • 31 mrt
  • 15 mrt
  • 10 nov

KOMENDE OPTREDENS VAN Sherman Robertson & The Bluesmove

Wij hebben geen informatie over komende shows van Sherman Robertson & The Bluesmove. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Sherman Robertson & The Bluesmove

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: