Renée and his Alligators

Nederland

Renée and his Alligators werd opgericht in 1959 door, volgens veel muziekliefhebbers, de beste gitarist van Nederland: René Nodelijk. Toen nog getooid met een "atoomkuif' wist hij vele instrumentale hits te scoren waaronder het niet meer van de radio weg te denken 'Guitar boogie' en 'In the mood'. De vijftigers van nu veren onmiddellijk op alleen al bij het horen van zijn naam.
De band heeft in de tientallen jaren dat hij bestaat meerdere gedaantes aangenomen. Van instrumentaal naar zang en van rock 'n roll, via Beatles, Mersey beat, middle of the road naar funk. Uiteindelijk ontmoette René Nodelijk na een aantal omzwervingen door muzikaal Nederland zijn huidige wederhelft Renée en ging de band eind jaren 70 verder als Renée: 'Aha, honey….All right!'. Met nummers als 'Sweet nothin's', 'A whole lotta shakin' goin' on', 'Come closer' en 'High time he went' boekten ze eind jaren 70 en begin jaren 80 grote successen. In 1986 besloten ze om ook op te treden onder de naam Renée and the Alligators en de oude rock and roll stukken af te stoffen en op te poetsen.
Anno 2005 verbazen deze muzikanten jong en oud nog steeds met hun spetterende optredens. Opnieuw in de spotlights met een zojuist uitgebrachte authentieke verzamelbox met oud werk van het instrumentale en vocale pionierswerk, maar ook met de gloednieuw verschenen collectie van Renée, inclusief een tiental nog niet eerder verschenen bonustracks. Renée and the Alligators tilt het verre verleden naar het heden en laat menigeen opnieuw hunkeren naar petticoats en vetkuiven, terwijl de band Renée, op een totaal eigenzinnige wijze, de jaren 80 weer tot leven brengt met hier en daar een vleugje rock 'n roll en met twee benen in het hier en nu.

OUDE OPTREDENS VAN Renée and his Alligators

  • 01 sep `07

KOMENDE OPTREDENS VAN Renée and his Alligators

Wij hebben geen informatie over komende shows van Renée and his Alligators. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

Live gezien door: