The Lemming

Nederland

The Lemming (voorheen gekend als Lemming ) scoorde tal van hits in de Nederlandse Top 40. Tussen 1973 en 1975 was dat met : Lucifera, Father John en Queen Jacula. Deze nummers blijven jong en oud fascineren. Hun shows waren erg revolutionair en vooruitstrevend voor die tijd. Ze inspireerden en beinvloedden tal van andere artiesten en bands. Men kan rustig stellen dat ze trendsetter waren voor een nieuwe manier van muziek maken en performen.

Alhoewel sinds 1975 de glamrock wat meer op de achtergrond kwam, bleef de band succesvol met hun live shows en tourden ze doorheen Europa met bands als Smokey.

Door de jaren heen evolueerde de band ook langzamerhand van glamrock band naar een pop / pop-rockband. Af en toe kwamen ze ook met een nieuwe single zoals "Ain't it bad" in 1998. Dit nummer behaalde eveneens een Dutch charts notering. Nadien werd het stil rond de band, maar niet voor lang. In 2002 richtte Wally Mckey de band opnieuw op. Van dan af aan gaat de band verder als THE Lemming. Deze nieuwe start resulteerde in een nieuw album "Worldwide" (2006) en single "Time is Flying Away".

OUDE OPTREDENS VAN The Lemming

  • 06 jun
  • 18 aug

KOMENDE OPTREDENS VAN The Lemming

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Lemming. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The Lemming