3rd Machine

Nederland

Jezelf muzikaal heruitvinden is het credo van de metalband 3rd Machine. Ondanks dat de leden van 3rd Machine, in deze en andere formaties, samen al meer dan 15 jaar metal maken, weten we met onze stijl toch elke keer de ‘zeitgeist’ te benaderen.

We zijn in 1990 begonnen met de symfonische deathmetal band Evisceration waarmee we zes jaar lang de scéne bestookten met onze karakteristieke nummers. De deathmetal werd eind jaren negentig gelaten voor wat het was en met de nieuwe formatie Horizon werden de grenzen van progressieve en symfonische metal opgezocht. Na twee demo’s te hebben geproduceerd was het voor een aantal leden van Horizon de uitdaging om metal te maken waarin agressie en ritme de boventoon voerden. Met de band Seven of Eleven werd het nieuwe millennium dan ook luidruchtig ingezet.

Huis, carrière en kinderen hebben ervoor gezorgd dat er in 2003 een korte, doch nodige metalstop werd ingelast. Maar de machine stokte slechts even en eind 2005 werd gezamenlijk besloten dat metal geen modegril was maar een overtuiging.

Om de daad bij het woord te voegen werd in de zomer van 2006 de demo “Saraphin” opgenomen, die nu wordt gevolgd door de 2e demo "Urban Madness". In tegenstelling tot de vorige demo voert strakke metal nu de boventoon, die door producer Arno Krabman (Graveland Studio) werd voorzien van een keiharde industriële sound. Het resultaat is een combinatie van drie verschillende metaltracks met een duidelijke onderlinge samenhang qua geluid en sfeer.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (37) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van 3rd Machine. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (37) oude optredens

3rd Machine NIEUWS

CD-RECENSIES

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: