Loose Booty

De funk/soul-band Loose Booty bestaat uit acht man, allemaal afkomstig uit de Noordoostpolder. De nummers die Loose Booty op het repertoire heeft staan zijn over het algemeen geen standaard tophonderd-liedjes, maar juist net een beetje anders. Kenmerk van alle nummers is in elk geval dat ze een groove hebben. Daardoor bestaat het repertoire van de band uit veel uiteenlopende stijlen.

Naast soul (Chaka Khan, Otis Redding en Tower of Power) speelt Loose Booty ook veel funk (Mendoza Dance Parti, Mother’s Finest en eigen werk). De nummers op de speellijst bieden eigenlijk voor elk wat wils. De band zit niet vast in één bepaalde muziekstijl en dat maakt een optreden erg verrassend en spannend, maar vooral dynamisch.

De band werd ongeveer vijf jaar geleden opgericht. De bandleden hebben bewust gekozen voor een wat alternatieve speellijst, na jaren in andere formaties te hebben gespeeld.



Zo speelde het merendeel van de band jarenlang in de soulband Solid Soul. Een paar maakte bovendien deel uit van de Tollebeker band en een aantal bandleden ontmoette elkaar al eerder op de Ladies Night in Schokkerhaven of in de Emmeloordse fusionband de Psychofunksuals.



De roots van Loose Booty liggen voornamelijk in de soul, jazz en funk. En dat is duidelijk terug te horen in het repertoire van de band

OUDE OPTREDENS VAN Loose Booty

  • 07 jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Loose Booty

Wij hebben geen informatie over komende shows van Loose Booty. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

Live gezien door: