Seasick Steve

Uit: Oakland - Amerika

Steven Gene Wold, beter bekend als Seasick Steve, is een Amerikaanse bluesmuzikant die voornamelijk op aparte en zelf gemaakte instrumenten speelt. Hieronder vallen een drie snarige gitaar, een instrument met een snaar die wordt bespeeld met een schroevendraaier of bottleneck en een omgekeerde kist die dient als percussie-instrument.
Op 14 jarige leeftijd besloot Steven om te vertrekken bij zijn ouders en zijn leven voort te zetten als zwerver en wisselde hij verschillende baantjes af met verschillende (blues-)optredens. Deze waren echter niet zo succesvol als hij hoopte, desondanks deelde hij al wel het podium met o.a. John Lee Hooker.

In 2006 brak Steven echter alsnog door, hij bracht zijn debuutplaat uit en aan het einde van hetzelfde jaar werd hij uitgenodigd door Jools Holland om op te treden in zijn oudejaarsshow op de BBC. Vanaf dat jaar verschijnt er bijna ieder jaar een album, met in 2010 en 2011 een verzamelalbum.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (85) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Seasick Steve. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (85) oude optredens

FOTO'S VAN Seasick Steve

Foto Seasick Steve te Seasick Steve - 10/09 - Effenaar Foto Seasick Steve te Seasick Steve - 7/5 - Paradiso Foto Seasick Steve te North Sea Jazz - dag 1 Foto Seasick Steve te Zwarte Cross 2014 - Dag 2 Foto Seasick Steve te Seasick Steve - 16/10 - Vredenburg Foto Seasick Steve te Zwarte Cross 2014 - Dag 2
 
Bekijk alle 91 foto's van Seasick Steve

Seasick Steve NIEUWS

Al het Seasick Steve nieuws

video's Seasick Steve

Video: Seasick Steve haat voorspelbaarheid

Seasick Steve haat voorspelbaarheid

Net als het leven dat hij leidt, is muziek voor de Amerikaanse bluesman Seasick Steve een...

video's Seasick Steve

Video: Seasick Steve haat voorspelbaarheid
videoSeasickSteve haatvoorspelbaar-heid

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: