Ro Krom

Nederland

Actief als muzikant sinds 1988. Ro Krom representeert FUNK en al haar randverschijnselen. Momenteel werkzaam als drummer/mc bij het breakbeat funk gezelschap Kraak & Smaak en bij DJ Maestro's Blue Note Trip, als initiator, zanger en producer ism diverse acts en producers met 'The Fatty Boom project', en als DJ met zijn Breakbeat Soul dj set.

RoKrom's diepe en opvallende zangstijl, funky 'op het randje' drumbreaks en eclectische podium persoonlijkheid maken hem een vrolijke en aanstekelijke podium artiest. Als dj RoKrom (Breakbeat Soul dj set) en als remixer van diverse soul, reggae, ska, funk en dance projecten (Rose Spearman, Moon Baker, Sven Hammond Soul etc.) is hij een van de opvallendste talentvolle 'groovemasters'.

Zijn unieke brutale stijl bracht zijn 90's gogo/funkband Gotcha! (BMG/Ariola 1991-1994) samenwerkingen met o.a. George Clinton's Parliament/Funkadelic en een Essent Award plus diverse tv commercials met het Breakbeat Soul project OLaBOLA (Drawbar Music/V2 records 2002-2004). Met solo project Ro & Paradise Funk (Polydor, 1996-2000) loste hij de belofte als producer en singer-songwriter talent in en de albums 'Paradise Funk' en 'Baby Baby Baby' kregen kritieken als 'beste soul/funk product van het jaar' (Nieuwe Revu). Genomineerd voor 'De Olifant' kunst en cultuurprijs (Haarlem, 1996), winnaar van een Essent Award (OLaBOLA, 2003), gesponsord door Gretsch New Classic drums en Istanbul cymbals.

The Fatty Boom Project is een dance remake/remix album. Dit album bestaat uit Ro Kroms vocalen en het muzikale talent van Nederlands beste DJ’s en dance crews. De 14 tracks op het album hebben 14 gehele verschillende dance stijlen met dezelfde vocalen. Het is erg interessant om te horen wat er bereikt is met deze producers.

OUDE OPTREDENS VAN Ro Krom

  • 30 - 01   apr
  • 08 mrt `08
  • 13 feb `08
  • 06 feb `08
  • 02 feb `08
  • 12 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Ro Krom

Wij hebben geen informatie over komende shows van Ro Krom. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Ro Krom

Live gezien door: